En Construcció. Receptes des de la Carència, la Ubiqüitat i l'Excés

 

Santiago Cirugeda, Jordi Mitjà, Michelle Teran

 

Del 10 d'octubre de 2008 a l'11 de gener de 2009

Inauguració: 9 d'octubre, 19.30 h

 

Sota la iniciativa compartida per l'Ajuntament de Girona i la Generalitat de Catalunya, Bòlit. Centre d'Art Contemporani. Girona és un nou equipament cultural que té com a objectiu desenvolupar programes de  recerca, producció i exhibició de projectes artístics contemporanis duts a terme per creadors i professionals d'altres àmbits del coneixement locals, nacionals i internacionals, amb una forta implicació amb el seu context. Eminentment dinàmic i actiu, Bòlit oferirà una programació d'exposicions, activitats integrades i vinculades, com tallers, cicles de conferències, intervencions urbanes, cicles de projeccions, propostes específiques i treballs en procés. Amb tot, s'engegarà el Centre d'Art Contemporani i es donarà prioritat als seus continguts abans que l'edifici estigui enllestit, tot cercant la participació i la implicació de la societat civil des dels seus inicis.

 

Mentre s'impulsa i es fa efectiva la construcció de l'edifici de nova planta que contindrà el Bòlit. Centre d'Art Contemporani. Girona, que s'aixecarà al solar de les antigues casernes proper al parc del Migdia, s'ha posat a la seva disposició una sèrie d'infraestructures de la ciutat, que acolliran les seves exposicions i activitats: la Sala de La Rambla, la Capella de Sant Nicolau i la Capella de Santa Llúcia;  a més, també podrà disposar de diversos  emplaçaments de la ciutat, per fer puntualment activitats específiques i en procés. D'altra banda, s'han habilitat dos nous espais a la ciutat, el Dadespai i el Niu, que doten el Bòlit de la infraestructura temporal necessària per al desenvolupament de projectes de recerca i producció.

 

Pel que fa a l'abast de la seva actuació en el territori, d'una banda Bòlit actuarà d'aglutinant i nucli catalitzador de les iniciatives i programes portats a terme a les comarques gironines, tot cercant la col·laboració i l'intercanvi de projectes. D'altra banda, se cercarà la vinculació de la producció creativa del Centre amb altres contextos i esferes de recerca i creació internacionals.

 

 
 

Més informació

Galeria d'imatges

bolitcat.pdf (285,62 KB)