En Construcció

Bòlit Mentor 2019/2020

Mireia Ferron, Azucena Moya i Ingrid Riera

Comissària, Maria Soler

Del 21 de novembre de 2020 al 10 de gener de 2021

Hall del Bòlit_PouRodó

 
 

El projecte ‘En Construcció', que analitza el tema de la identitat, es va plantejar com un joc de conceptes que s'entrellacen i es complementen. Al llarg dels mesos de residència als instituts (tardor 2019 i hivern 2020), les artistes van treballar cadascuna d'elles amb un grup diferent: Mireia Ferron amb 4rt ESO (Institut Santiago Sobrequés); Azucena Moya amb 1r Bat. Artístic (Institut Josep Brugulat) i Ingrid Riera amb 4rt ESO (Institut Carles Rahola).

 

L'objectiu comú era conèixer un grup d'estudiants i fer recerca entorn la pregunta: qui sóc? utilitzant l'art com a eina. Per arribar a respondre una pregunta tan complexa, cada artista per mitjà de la seva disciplina va proposar un seguit d'exercicis individuals i col·lectius obrint espais de diàleg i de creació.  I el joc va ser precisament un dels pilars de tot aquest treball: conèixer-se i descobrir-se mitjançant l'atzar i la cooperació, creant un ampli ventall de possibilitats, un trencaclosques comú.

 

L'arribada del COVID-19, que va provocar la suspensió de l'activitat docent i el tancament dels equipaments culturals, va fer que les obres realitzades conjuntament pels estudiants i les artistes no es poguessin completar i que el projecte expositiu no es pogués dur a terme al mes de maig, tal i com estava previst.

 

Per aquest motiu es va reformular la proposta creant una plataforma virtual que es va convertir en un gran recull d'idees latents i la qual es van desenvolupar en línia mitjançant la web https://enconstrucciobolit.com/ fins a la present exposició.

 

En aquesta ocasió, cada artista ha seleccionat i exposat una peça realitzada conjuntament amb l'alumnat. També hi ha una obra col·lectiva que planteja on estan totes les idees sorgides durant el procés de creació i que posa en dubte el que s'ha pogut materialitzar i el que no. De fet, aquesta és la reflexió que engloba tota l'exposició, sota el lema: "Qualsevol semblança amb la realitat és una coincidència aleatòria amb la ficció". En conseqüència, jugant amb el buit i el ple, es busca visibilitzar com s'han anat transformant les propostes del Bòlit Mentor des dels seus inicis fins a la finalització de l'experiència.