dins

Artista: Alba Danés

Comissàries: Ariadna Lorenzo i Valentina Kalaydjian

Del 27 de març al 3 de maig de 2015

Inauguració: divendres 27 de març de 2015 a les 19 h   

Bòlit_StNicolau

 
 

DINS DES DE DINS. La història

 

Març 2012. Alba Danés Boix. França

Després d'acabar la carrera de periodisme i els estudis de fotografia artística, l'Alba obté una beca per a una estada professional de sis mesos a un centre d'art contemporani francès. D'aquesta experiència, en surten diverses sèries de fotografies sobre el dia a dia que narren la seva vida durant aquells mesos, entre les quals "Marulaz 22". Aquesta sèrie, que pren com a títol el carrer on l'artista vivia durant la seva estada professional, és la base del projecte dins.

 

Juny 2014. Valentina Kalaydjian Nadjarian. Finlàndia

La Valentina torna del seu Erasmus a Finlàndia en el marc dels seus estudis de disseny gràfic i presenta el seu projecte final de grau: Ritaniemenkatu. Aquest projecte, que també pren com a títol el nom d'un dels carrers on ella va viure, recopila un seguit de fotografies quotidianes fetes durant un període d'experiència vital. Tanmateix, a diferència del treball purament fotogràfic de l'Alba, Ritaniemenkatu gira entorn d'una publicació en paper i, per tant, entorn del disseny gràfic.

 

Setembre 2013. Ariadna Lorenzo Sunyer. Suïssa

Després d'acabar el grau en història de l'art a Girona, l'Ariadna continua els seus estudis a la Universitat de Lausana a Suïssa i, amb la intenció d'especialitzar-se en fotografia, prepara la seva tesina sobre la post-fotografia i el comissariat d'exposicions de Joan Fontcuberta. Durant els següents mesos, s'interessa per la fotografia vernacular, el llibre d'artista, la imatge a les xarxes socials i les pràctiques apropriacionistes des dels anys 60 als 90, així com també per la relació entre diverses disciplines artístiques com l'arquitectura i la música.

 
 

Octubre 2014. SKYPES. Catalunya - Suïssa

El projecte dins pren forma amb la convocatòria del Bòlit de la beca de Primer Comissariat. A partir de diverses trucades de Skype, ens anem coneixent i observem encuriosides que, malgrat que venim de disciplines diferents, ens interessen les mateixes coses. dins comença al voltant de com exposar les fotografies de l'Alba al Bòlit_StNicolau i agafa cos amb la proposta del llibre d'artista i el paisatge sonor.

 

dins és un projecte de disseny gràfic i de so a partir de fotografies d'Alba Danés que proposa al visitant un parèntesi dins la rutina que permeti repensar cadascuna de les accions que es duen a terme dia a dia. Un espai i un moment per fer balanç del seu dia. Inspirat en el diari íntim, el viatge i les xarxes socials, temes que es troben a cavall de la literatura, la fotografia, el cinema o la performance, entre altres arts, dins es pot llegir tant com un diari íntim o com el que Ana María Guasch descriu com una "autobiografia visual", com també com un document que retrata un espai i un moment concrets del passat - Besançon el 2012 - i s'aproxima, doncs, al documental i a l'arxiu.

 

De caràcter híbrid, a la frontera per definició, dins es presenta al visitant com un refugi des d'on poder-se observar amb distància i (re)pensar-se, una via d'escapament en direcció cap a un mateix.