Festival Vibra al Bòlit

 

VIBRA, Festa de la llum 2018

Llum, emoció i interacció

Bòlit_PouRodó

Del 21 al 23 de desembre de 2018

 

VIBRA ofereix una exhibició artística plena experiències audiovisuals immersives úniques que transformen els espais urbans a través de la llum, la innovació i la creativitat.

 

El Bòlit acull una de les peces del festival, Revolució. Les figures de Revolució sempre són generades per un element a partir d'un eix. En el aquest cas, el LED. Aquest díode emissor de llum és l'encarregat de posicionar-se en l'espai per a veure diferents formes i poder interactuar en elles. La proximitat es transforma en so, la qual cosa fa que per uns instants tothom sigui capaç de generar una melodia o perdre't en la boira d'un dia trist de tardor. 

 

Revolució és un projecte interactiu creat pel Departament d'Enginyeria Elèctrica,

Electrònica i Automàtica de la Universitat de Girona.

Autors: Bianca Innocenti, Inès Ferrer, Marc Rodríguez, Miquel Rustullet i Josep Tomàs.

 

Més informació

www2.girona.cat/ca/vibra

#vibra18 #vibrafestadelallum

 

Womart, talent femení en les arts visuals

 

Womart

22 de juny de 2018

Tot el dia

Plaça Pou Rodó

Comissaris: Míriam Alarcón i Marc García de Rebobinart

Un projecte de la Xarxa Transversal

 

La Xarxa Transversal d'activitats culturals va convocar el passat 2017 un concurs de comissariat artístic per a intervenir a l'espai públic de tots els municipis de la Xarxa (Figueres, Olot, Girona, Granollers, Mataró, Manresa, Sant Cugat, Vilanova i la Geltrú, Reus i Tortosa). El projecte guanyador ha estat "Womart, talent femení en les arts visuals" de l'Associació Rebobinart.

 

L'acció central del projecte tindrà lloc el dia 14 d'abril a tots els municipis de la xarxa. Les ciutats acolliran 10 dones creadores i artistes que donaran vida a carrers, murs i sales d'exposicions a través del graffiti o intervencions performàtiques.

 

A Girona, el grup artístic Pedra realitzarà una Instal•lació lúdica i contemplativa de l’univers, formada per mòbils cinètics, que s’inspira en Calder i el joc del bòlit. 

 

Pedra és una companyia de direcció d'art i vestuari creada per Marina Pujades i Sofía Zunino l'any 2015. Les artistes exploren els llenguatges de l'art a través de les posades en escena, creant universos visuals i conceptuals carregats de força estètica. 

 

 

Més informació sobre el projecte: txac.cat

Més informació sobre les artistes: pedra.org

Més informació sobre els comissaris: rebobinart.com

 

Celebració del Dia de la Música

 

Concert
La Moderna Drumline (Tambors de foc)
Dijous 21 de juny de 2018
Plaça del Pou Rodó
A les 20.30 h
Durada 25 minuts
Organitzat amb l'Escola Moderna de Música de Girona

 

La Moderna Drumline (Tambors de foc)

 

Drumline és un estil que, com el seu nom indica, es basa en una línia de tambors. És a dir, per a percussió. És habitual trobar formacions als Estats Units, Irlanda,
Escòcia o Suïssa.

 

La Moderna Drumline es tracta d’un projecte pedagògic exclusiu de l’àrea de percussió de l’EMMG, dedicat a la lectura i l’execució de diferents partitures de drumline.


Es caracteritza també per la seva complicació tècnica en el moment de l’interpretació, tant a nivell individual com en formació grupal.

 

En la producció sortiran a escena una trentena d’alumnes de diferents edats, els quals interpreten un total de vuit obres, transcrites i arrajades a dues veus — caixa i goliat— pel mateix director del projecte i professor de bateria, Rafel Rostey.

 

Premis Pinzell de Cuixart 2018

 

Divendres 8 de juny a les 19 h

Bòlit_StNicolau

Plaça Santa Llúcia, 10

Activitat gratuïta

En el marc del festival Temps d'Art 

 

El divendres 8 de juny a les 19 h se celebrarà la quarta edició del premi Pinzell de Cuixart a la Capella de Sant Nicolau, el Bòlit_StNicolau. El premi no només dóna rellevància al talent dels nous artistes plàstics entorn de la disciplina de l’art urbà i les seves trajectòries, sinó que també vol ser un altaveu de reconeixement a gestors o impulsors culturals imprescindibles per a la riquesa artística i cultural del nostre país.

L'edició d'enguany del premi Pinzell de Cuixart, organitzada per la Fundació Cuixart, entitat cultural sense ànim de lucre, ha estat acollida per la ciutat de Girona de la mà de la directora del Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona, i del director del Centre Cultural La Mercè, els dos centres motors de la nova proposta d'art, el festival Temps d'Art que tindrà lloc de l'1 al 24 de juny.

 

Festival Inund'art

 

A Capella

Mar Serinyà

Divendres 1 de juny de 17 a 20 h, dissabte 2 i diumenge 3 de juny d'11 a 14 h i de 16 a 20 h
Bòlit_StNicolau
Plaça de Santa Llúcia, 1
17007 Girona
Activitat gratuïta

"En un temple estic,
un temple sagrat: el meu cos.
Un cos que demana respecte, amor i comprensió,
mentre es transforma i es transmuta a cada instant."


"A Capella" és una acció performàtica de l'artista Mar Serinyà en el marc de la tretzena edició del Festival Inund'Art.


Durant els tres dies del festival, de l'1 al 3 de juny, en aquesta Work in progress que es podrà visitar a la capella de Sant Nicolau, Bòlit_StNicolau, la ressonància de l'espai es farà visible a través del traç de l'artista.

 

Mar Serinyà

Doctora​ ​en Belles Arts ​ per la Universitat de Barcelona ​amb la tesi: Eurítmies del traç​​-​ ​cos, pulsió i dicció gràfica​. ​​Formada en l'especialitat de cant pel Conservatori municipal de música de Barcelona​​​.​​


​Com a artista​​ ha realitzat diverses ​exposicions​, intervencions i performances artísti​ques​ en l'àmbit nacional i internacional​​.​ Actualment treballa com a ​​c​uradora artística del Museu de la Mediterrània,​​ de Torroella de Montgrí​​, és cocreadora, juntament amb Rosa Pou, del cicle d'Art i Poesia, LÚCID, ​ i​​  a la vegada​ exerceix una tasca de divulgació artística a través de classes, conferències i tallers en diverses institucions i centres​.​

 

Més informació del Festival d'Inund'art


Crèdit de foto: Ana Rita Rodrigues

 
 

Art i Gavarres-Girona

Trobada Internacional d'art a la natura

Del 24 de març al 24 de juny

Inauguració: 24 de març a les 11 h

Presentació dels projectes artístics: 22 de març a les 19 h

Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona

Pou Rodó 7-9, 17004 Girona

 

El Land Art és una forma d'expressió artística que posa en relació l'ART i la NATURA. És, de fet, una reflexió sobre la nostra relació amb el temps i amb la natura. Així mateix, l'art pot esdevenir una eina pel desenvolupament territorial que permet canviar la mirada de l'espectador sobre el paisatge i valorar-lo. 

És en aquest sentit que els organitzadors, el Consorci de les Gavarres i l'Ajuntament de Girona, impulsen el present esdeveniment que proposa als visitants venir a les Gavarres a descobrir intervencions artístiques efímeres d'una forma tranquil·la. L'espai natural de les Gavarres abasta un  total de 20 municipis, entre els quals Girona, Cassà de la Selva i Celrà, que s'han sumat a la iniciativa en aquesta primera edició de la biennal. 

Els artistes participants, procedents de diferents països d'Europa, Catalunya i Girona, durant una setmana crearan obres in situ a la Vall de Sant Daniel, espai públics de Celrà i a Can Vilallonga (Cassà de la Selva). Complementàriament, s'organitzaran presentacions, xerrades, tallers, visites guiades, entre d'altres. 

En el cas de Girona l'itinerari recorrerà la Vall de Sant Daniel i tindrà com a punt de trobada l'espai del Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona. 

 

Direcció artística: M. Àngels Artigas i Oriol Granyer

Artistes: Aram i Pep Aymerich, Eduard i Rita Baulida, Joan Ferrer i Joan Oms, Assumpció Mateu i Teymur Faris, Ariane Patout i René Müller, Jofre Oliveras i Martí Ferrer, Montse Nadal i Foix Cervera, Mercè Ribera i Carlos Maronna, Lesley Yendell i Luís Hermosilla, Torrent Pagès i Lluís Serrat.

Coordina: Consorci de les Gavarres i Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona

Organitza: Consorci de les Gavarres i Ajuntament de Girona (Àrees de Cultura, Medi Ambient, Promoció Econòmica i Educació)

Col·labora: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Diputació de Girona, Ajuntament de Cassà de la Selva, Ajuntament de Celrà, Obra Social "la Caixa".

 

www.gavarres.cat

 

Imatge: Troupeaux de chaises de Domestic Wild (René Müller i Ariane Patout)

 
 

Desplegable "Art i Gavarres 2018"

art-i-gavarres-mapa.pdf (1.045,60 KB)

 

Intervencions artístiques a la caseta elèctrica de la Pletera (L'estartit)

 

PROGRAMA D'INTERVENCIONS ARTÍSTIQUES A LA CASETA ELÈCTRICA DE LA PLETERA (L'ESTARTIT)

 

El Projecte Lloc, memòria i salicòrnies  (2015-2018)  és una proposta d'intervencions artístiques en el marc de la recuperació de la maresma de La Pletera (l'Estartit) endegada per Life Pletera.

 

El propòsit d'aquestes intervencions contempla múltiples objectius: imbricar l'acció cultural en l'interior d'un projecte de caire científic, contribuir a rumiar la noció de paisatge de manera complexa, afavorir una aproximació a les memòries del lloc, problematitzar la pròpia idea de regeneració i contribuir a la difusió d'una intervenció paisatgística amb vocació pública.

 

En el marc d'aquest projecte, el col·lectiu local BUIT i el Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona han programat dos cicles d'intervencions artístiques en una de les casetes elèctriques de l'espai en procés de desurbanització. Cada cicle contempla la participació de cinc artistes que intervindran a les parets de la caseta, durant períodes successius de dos mesos, fins al juny de 2018.

 

Un registre documental i un seguit d'activitats associades a les presentacions dels artistes completen el programa d'intervencions.

 

Artistes participants 1r cicle: Mar Serinyà (novembre-desembre 2016), Jofre Oliveras (gener-febrer 2017), Pep Aymerich & Jordi Esteban (març-abril 2017), INDI + col·lectiu Buit (maig-juny 2017) i Nico Feragnoli (juliol-agost 2017).

 

Artistes participants 2n cicle: Barbara Cardella (setembre-octubre 2017), n'UNDO (27 de gener 2018), Job Ramos (28 d'abril 2018), Lúa Coderch (18 de juny 2018) i Pere Noguera (21 de juliol 2018).

 

Organitza: Col·lectiu Buit i Bòlit Centre d'Art Contemporani de Girona en col·laboració amb Life Pletera

Coordina: Col·lectiu Buit

Coordinació artística Lloc, memòria i salicòrnies: Martí Peran

 

artpletera.wordpress.com

www.lifepletera.com

www.buit.cat

 

Intervenció artística de Pere Noguera

 

Dissabte 21 de juliol de 2018
A les 20 h

Caseta elèctrica La Pletera

(c. Romaní, L'Estartit)

 

El dissabte 21 de juliol tindrà lloc la darrera intervenció artística "Lloc, memòria i salicòrnies" en el marc de la recuperació de la maresma de La Pletera (l'Estartit) endegada per Projecte LIFE Pletera.

 

L'artista Pere Noguera presentarà la intervenció Pentagrama vertical - pluja terra líquida - donar la mà acció a la Caseta elèctrica i, a continuació, el Col•lectiu Buit oferirà als i a les participants un mos i refrigeri (5 €) acompanyat del recital de poesia Noise a càrrec de Gerard Altaió.

 

Intervenció artística de Lúa Coderch

 

Dissabte 16 de juny de 2018
A les 11.30 h
Entrada Nord de La Pletera (L'Estartit)

 

MUDANÇA. Una conferència no acadèmica a La Pletera

 

L'artista Lúa Coderch (Iquitos, Perú, 1982) presenta una conferència no acadèmica en el marc de les intervencions artístiques del projecte Life Pletera. 

"No sé si un jardí pot alguna vegada tornar a ser un bosc, quan aquest canvi és producte d’una decisió humana, per voluntat o per deixadesa. Us volia convidar a passar una estona junts i compartir amb vosaltres algunes idees al voltant dels petits canvis, les desubicacions, els estrats i els punts de referència."  

 

A la tarda, a les 17 h, Martí Peran, professor, crític d'art i comissari, ofereix una visita guiada a l'exposició que ha comissariat "Lloc, memòria i salicòrnies" a l'Espai Montgrí del Museu de la Mediterrània i que es podrà visitar fins al 26 de juny. 

 

Intervenció artística de Job Ramos

 

Dissabte 28 d'abril de 2018
A les 11.30 h
Caseta elèctrica La Pletera (L'Estartit)

 

El treball us farà lliures d'allò que no vulgueu veure


La proposta de Job Ramos per a l’espai de la Pletera rastreja com la mà de l’home es desdibuixa en la natura, o el seu anvers, com la natura es desdibuixa enmig dels rastres producte de la humanització del paisatge. Estableix un paral·lelisme a partir d’un seguit d’intervencions que es barregen fins a la confusió amb els elements que conformen l’espai de la Pletera.

L’espai de la Pletera, és (tracta com) una ubicació de la qual s’han desmantellat els carrers d’una urbanització que mai es va arribar a desenvolupar. Mitjançant un programa europeu s’ha recuperat el lloc de manera més o menys fidedigna a com era abans que s’urbanitzés la xarxa de carrers.

Hi ha ruïnes que glorifiquem i d’altres que arrasem. S’hi destinen recursos econòmics i humans a preservar o a esborrar-ne qualsevol rastre. Quina diferencia hi havia entre les ruïnes d’Empúries i les ruïnes de la Pletera?

La intervenció de Job Ramos a l’espai de la Pletera consisteix a resseguir les passes d’aquesta suposada desaparició. A partir d’un seguit d’intervencions artístiques que es confonen amb en el paisatge. Aquestes emulen alguns dels protocols que han portat de fer desaparèixer els elements urbanístics preexistents per deixar pas a una natura reconstruïda.