Presentació: Enclavament Artmediatic. Art [1970-1990] TV

Una recerca oberta i participativa

 

17-11-2011, 19 h

Auditori Josep Viader de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona

 

Entrada lliure

 

En l'àmbit cultural de la Barcelona i la Catalunya dels anys setanta i vuitanta, es va viure una intensa activitat artística. D'aquest fenomen, què va traspuar a la comunicació mediàtica? La pàgina web www.artmediatic.net té la voluntat de recollir, documentar i veure fins a quin punt es va donar una singular interrelació entre l'art i la televisió.

 

Presenta:

Antoni Mercader i Capellà (Banyoles, 1941). Historiador de l'art dels mèdia i de les formes d'expansió audiovisual i multimèdia. Productor audiovisual i multimèdia i professor de Comunicació Audiovisual de la UB. Ha dirigit els programes europeus Vivid Radical Memory (2006-2007) i GAMA (2007-2009) i és membre del grup de recerca LMI (Laboratori de Mitjans Interactius) de la UB.

 

Projecte de recerca becat pel CoNCA

 

 

Més informació: info@bolit.cat / @BolitGirona / 972  427 627

 

 

Taula rodona: Art i internacionalització

 

23-11-2011, 19 h

Auditori Josep Viader de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona

Entrada lliure

 

Un dels requisits essencials en la trajectòria d'un artista és la possibilitat de conèixer altres territoris diferents al seu habitual, no només per entrar en contacte amb equipaments i curadors que puguin facilitar la presentació del treball, sinó també, i això és molt important, per poder investigar i desenvolupar processos de creació i recerca en contextos diversos. Investigar, contrastar idees, assistir a altres dinàmiques, treballar en xarxa i enfortir relacions amb altres professionals per a projectes futurs són alguns dels estímuls més necessaris. En el cas de Catalunya, quins són els programes i línies d'actuació a l'abast? Quines són les mancances respecte a això, quins són els entrebancs que cal superar?

 

Intervenen:

Pep Dardanyà (Caldes d'Estrac, 1961). Director de Can Xalant. Centre de creació i pensament contemporani de Mataró

Irene Jimeno (Barcelona, 1980). Membre de SingCat, linking cultures

Lucila Mallart (Figueres, 1982). Gestora cultural

Tere Recarens (Arbúcies, 1967). Artista

Eva Sòria (Barcelona, 1972). Coordinadora d'arts visuals a l'Institut Ramon Llull

 

Modera:

Rosa Pera, directora del Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona