CAP A LES DEUS -una gramàtica fluvial-

 

Artistes: Enric Ansesa, Eva Cau, Anna Dot, Christophe Farnarier, Laura Ginès, Jordi Isern, Víctor Masferrer, Associació Milfulles, Jordi Mitjà, Pere Noguera, Arnau Obiols, Josep Maria Oliveras, Perejaume i Job Ramos

Conferències i debats: Edurne Bagué, Maria Callís, Arnau Comas, Raül Garrigasait,  Carles Guerra, Dolors Miquel, Teia Puigvert, Xavier Quintana, Anna Ribas i Jesús Soler

Tallers i activitats: Albert Reixach, Associació la Sorellona, Associació Cultural La Volta, Associació Milfulles i Museu de l'Aigua

Comissària: Ingrid Guardiola

 

Del 8 d'octubre del 2021 al 9 de gener del 2022

Inauguració, divendres 8 d'octubre a les 18.30h

Bòlit_PouRodó i Bòlit_LaRambla

 

Act.1

Taller de cistelleria amb plantes de riu

Del 06/11/21 12:00 al 06/11/21 13:30.
Girona

Dissabte 6 de novembre de 2021

12 h

Museu de l'Aigua (Salt)

Inscripció gratuïta prèvia aquí

Places limitades

 

 

Al voltant dels rius hi creixen les anomenades plantes de ribera: canyes, balques, vímets... Aquestes plantes han estat utilitzades des d'antic per crear eines útils per als homes, com ara cistells i coves. Aquest taller explica com són aquestes plantes i l'ús que en fan les persones i la fauna de l'entorn. Es realitzarà una peça de cistelleria utilitzant tècniques bàsiques de cistelleria.

 

Col·labora: Museu de l'Aigua (Salt)

 
 

Act.2

Monitoratge de la biodiversitat

Del 26/11/21 18:30 al 26/11/21 19:30.
Girona

Amb Nicolás Saganías

Divendres 26 de novembre de 2021

18.30 h  

Bòlit_PouRodó

Inscripció gratuïta prèvia aquí

Places limitades

 

L'artista resident a la Volta, Nicolàs Saganías, ha estat investigant la manera de monitoritzar la biodiversitat, fer-ne el seguiment audiovisual per extreure'n dades de valor i poder-ho aplicar a diferents artefactes. Aquesta recerca és la primera acció a tota una investigació més àmplia sobre el món dels insectes.

Col·laboren: Associació Cultural La Volta i Laboratori Social d'Innovació

 
 

Act.3

Visita comentada a Cap a les deus

Del 11/12/21 12:00 al 11/12/21 13:30.
Girona

Amb Ingrid Guardiola

Dissabte 11 de desembre de 2021

12h    

Bòlit_PouRodó    

Amb interpretació simultània en llengua de signes    

Inscripció gratuïta prèvia aquí

Places limitades

 

Girona està molt influïda per la seva fisonomia fluvial. El riu ens convida a relacionar-nos ecològicament amb el territori, però també serveix com a espai de creació de metàfores que poden ser una eina necessària des del punt de vista conceptual, creatiu o vital. "Cap a les deus" és un pretext per crear una comunitat transitòria d'obres, la majoria protagonitzades per artistes que han treballat la relació obra-natura i, en concret, l'imaginari fluvial.

 

 

 
 

Act.4

Projecció

Del 17/12/21 20:00 al 17/12/21 21:00.
Girona

Au bord du fleuve de Christophe Farnarier / A la intempèrie de Job Ramos. Projecció

Au bord du fleuve de Christophe Farnarier

A la intempèrie de Job Ramos

Divendres 17 de desembre de 2021, 20h

Cinema Truffaut

Inscripció gratuïta prèvia aquí

 

A principis d'octubre es va inaugurar Cap a les deus. Una gramàtica fluvial una exposició col·lectiva que  vol ser un flux d'idees, mirades, i obres, la majoria protagonitzades per personalitats del territori, artistes que han treballat profundament la relació obra-natura i, en concret, l'imaginari fluvial. 

 

Dos dels artistes que hi participen son Christophe Farnarier i Job Ramos que presenten dos vídeos en sala que ara es veuran en pantalla gran.

 

Au bord du fleuve de Christophe Farnarier és una meditació visual, una pintura cinematogràfica, un homenatge al territori i al paper fundacional de l'aigua.

 

A la intempèrie de Job Ramos recull un procés de recerca artística centrat en el seguiment d'un grup de biòlegs que treballen per evitar l'extinció d'una espècie autòctona davant l'amenaça d'una espècie invasora. Un episodi de ciència-ficció etnogràfica, en el que és ressegueix la gestió d'un ecosistema artificial.