Caminar sobre el gel. Èpica i disfuncionalitat en la pràctica artística

Pauline Bastard, Lúa Coderch, Rafel G. Bianchi, Lluís Hortalà, Fermín Jiménez Landa, Pere Llobera, Mercedes Mangrané, Àngels Ribé i Irena Visa

Comissari: David Armengol

Del 17 de juny a l'11 de setembre de 2016

Bòlit_La Rambla, Sala Fidel Aguilar i Bòlit_StNicolau

 

Ai.1

Converses al Bòlit_StNicolau

Del 30/06/16 19:00 al 30/06/16 20:00.
girona

Gallo Nero.

Dijous 30 de juny, 19 h

Bòlit_StNicolau

Entrada lliure

 

Munic-París

Conversa entre David Armengol, comissari i Donatella Iannuzzi, fundadora i editora de Gallo Nero Ediciones, editorial que el 2015 va publicar en castellà Del caminar sobre hielo de Werner Herzog.

 

Fundada el 2010 a Madrid, Gallo Nero Ediciones és una petita editorial especialitzada en llibres atípics i aliens als circuits comercials de la literatura. El 2015, i dins de la seva col·lecció Piccola - un apartat dedicat a assajos breus de caràcter periodístic - Gallo Nero va decidir publicar el text de Werner Herzog que funciona com a punt de partida de l'exposició. A manera d'entrevista en directe, la xerrada amb Donatella Iannuzzi ens permetrà conèixer millor el seu procés d'edició, així com altres propostes del seu catàleg afins a les nocions d'èpica i disfuncionalitat.

 
 

Ai.2

Converses al Bòlit_StNicolau

Del 14/07/16 al 14/07/16.
girona

Pep Vidal.

Dijous 14 de juliol, 19 h

Bòlit_StNicolau

Entrada lliure

 

Seguint el pol nord magnètic

Conversa entre David Armengol, comissari, i  l'artista Pep Vidal i anàlisi del seu projecte Following the (Magnetic) North Pole, proposta premiada a Generaciones 2015.

 

Following the ( Magnetic) North Pole de Pep Vidal (Barcelona, 1980) centra la seva atenció en la impossibilitat de fixar el Pol Nord magnètic, ja que les seves coordenades canvien constantment segons on ens trobem. D'aquesta manera, l'artista posa en crisi el concepte suposadament estable de "nord". El projecte va ser premiat a la convocatòria Generaciones 2015 de La Casa Encendida (Madrid) i, des de llavors, Pep Vidal ha anat reconduint i adaptant la proposta al seu hàbitat natural: la sala d'exposicions.

 
 

Ai.3

Converses al Bòlit_StNicolau

Del 08/09/16 al 08/09/16.
girona

Alicia Kopf.

Dijous 8 de setembre, 19 h

Bòlit_StNicolau

Entrada lliure

 

Perforacions als estrats del gel

Conversa entre David Armengol, comissari i l'artista i escriptora Alicia Kopf sobre el seu llibre Germà de gel (L'Altra Editorial, 2016), Premi Documenta 2015.

 

Alicia Kopf (Girona, 1982) és artista i escriptora. En el seu segon llibre, Germà de gel aborda el relat històric de les exploracions polars establint un símil conceptual amb el possible exercici d'introspecció que significa dedicar-se a la pràctica artística. Una aproximació metareferencial i autocrítica en la qual l'imaginari universal de la conquesta es llegeix a partir de l'experiència personal i íntima.