Cripta del Bòlit_ StNicolau (Plaça de Santa Llúcia 1 de Girona)
972 486386 / info@bolit.cat
Horari
Dimarts i dimecres 10.30 a 13.30 h i dissabtes d'11 a 13 h
L'espai de documentació del Bòlit està obert al públic a la Cripta del Bòlit_StNicolau. El fons que es posa a l'abast d'artistes i públic conté llibres, revistes, catàlegs i documents, unes 2.500 referències especialitzades en creació i pensament contemporanis fruit de diferents donacions per part d'altres centres així com de bibliografia que s'ha anat adquirint al llarg dels anys.
Una part essencial d'aquest fons consisteix en uns arxivadors que recullen les publicacions i catàlegs dels artistes, espais i projectes de Girona i comarques, sota l'epígraf d'Arxiu Actiu.
El programa de documentació és un servei que té per objectiu oferir al públic un fons documental sobre art contemporani. Es tracta de disposar de documentació especialitzada en creació i pensament contemporanis que doni suport a la vida del Centre, als artistes, professionals dels museus i de les galeries, professors i estudiants del territori treballant en col·laboració amb d'altres centres de documentació.
Així mateix, el centre s'ocuparà de produir i fer accessible la documentació resultant dels processos d'investigació, producció i exhibició vinculats a la seva programació.
Llistat de continguts arxivadors Arxiu_StNicolau
arxivadors-cripta-sant-nicolau.pdf (47,47 KB)
Per tal de donar a conèixer el servei s'ha programat un cicle de microexposicions, activitats i presentacions relacionades amb el fons, comisariades i conduïdes per Olga Taravilla i Rita Andreu. Totes les activitats són d'entrada lliure.
Microexposicions
Del 12 de febrer al 24 d'abril de 2016
Cal Isidret Edicions. Obra completa
Del 17 de juny a l'11 de setembre de 2016
Fanzine "Poisson Soluble". Una aportació de Pierre d. la
Del 23 de setembre al 22 de desembre de 2016
Activitats
1 d'abril a les 11 h
Presentació dels fotollibres publicats per "Ca l'Isidret Edicions" , un projecte editorial impulsat per Aleix Plademunt, Juan Diego Valera, i Roger Guaus, basat en l'autoedició.
30 de juny a les 18 h
Conversa oberta amb Pierre d. la al voltant de l'autoedició
CRANI EDITORIAL
L'eix central del projecte editorial Crani és una col·lecció de llibres que tenen un denominador comú; són edicions que han estat pensades/creades exclusivament pel format d'edició, i que no existeixen en cap altre suport físic més enllà del paper. No són catàlegs individuals o col·lectius d'obra existent, ni estudis sobre els processos de treball, són en si mateix una peça en format de llibre.
Un projecte que utilitza i reivindica el mitjà imprès com un suport a tenir en compte.
Obres en exposició:
Edicions pre Crani
enBlanc Re-edició d'un periòdic local Jordi Mitjà, 2007
La lògica del vampir Jordi Mitjà, 2007
Editorial Crani
Unir els punts Mariona Moncunill, 2011
La maleta [blava] de W.B. Isabel Banal, 2011
Forat d'escala Jordi Mitjà, 2010
Anatomia Diògenes Obres inèdites acumulades entre 1988-2008 Jordi Mitjà, 2008
Dispersió de la primera pedra Des d'una pedra sòlida a una roca volàtil Jordi Mitjà, 2010
T.A.D Taller Anatomia Diògenes Múltiplos / Crani / L'Automàtica, 2013
El final de la imaginació / Cromos repetits Mim Juncà, 2010
Portrait - Robot Pere Noguera, 2008
The Comedian Rubén Grilo, 2008
ATZAVARA [Arxiu d'imatges invasores] Jordi Mitjà, 2013
Més informació aquí
Què és el poisson soluble?
poisson soluble és un pasquí per la llibertat d'imaginació. El seu contingut és literari i visual, basat, entre d'altres referències, en les avantguardes artístiques històriques. La seva periodicitat és aleatòria i atzarosa, si bé la seva publicació acostuma a coincidir amb els canvis estacionals. En ell participen artistes i literats per invitació, sense cap intencionalitat ni ordre concrets.
Qui el produeix?
Darrere el poisson hi ha pierre d. la, artista plàstic i poeta visual, coordinador i fundador del mateix. En el disseny l'ajuda Víctor Montalbán, dissenyador gràfic independent.
Quants números s'han publicat?
Fins al moment s'han publicat deu números, dedicats cada un d'ells a un artista, escriptor, etc. proper o vinculat al surrealisme: Marcel Duchamp, André Breton, Renne Magritte, Remedios Varo, Jaques Vachè, Meret Oppenheim, Benjamin Peret, Raymond Roussel, Alfonso Buñuel o Erwin Blumenfeld.
Més informació aquí
Dissabte 23 d'abril de 2016
D'11 a 13 h
Aprofitant la Diada de Sant Jordi, posem a disposició del públic una sèrie de llibres del nostre fons a l'espai de documentació del Bòlit.
Vine a visitar-nos, agafa'n un i gaudeix-lo o regala'l a qui vulguis!
Presentació
Jordi Mitjà
Dijous 7 de juliol a les 19h
Bòlit_StNicolau
Entrada lliure
La presentació del llibre d'artista "Pells en suspensió" de Jordi Mitjà tindrà lloc en format de diàleg entre l'artista, el crític d'art Eudald Camps i l'editor i poeta Roger Costa-Pau.
"Pells en suspensió" neix d'un projecte amb el mateix nom finançat per les beques Kreas de l'Ajuntament de Girona a partir d'una investigació realitzada per Jordi Mitjà a l'INSPAI entorn les imatges analògiques, els suports i la seva desaparició.
Aquest projecte germinal serà el detonant del llibre que finalment ha vist la llum ara en una edició absolutament ampliada amb treballs que expliquen la trajectòria que l'artista ha dut a terme aquests darrers anys i amb alguna llicència poètica o deriva cap a obres molt primerenques.
El volum compta amb textos d'Eudald Camps, el disseny gràfic de Jesús Novillo i algunes imatges del procés de treball i la portada a cura del fotògraf Illa Bonany.
Ha estat finançat a quatre bandes entre el Bòlit, Centre d'Art de l'Ajuntament de Girona, el Consorci Xarxa Transversal, l'Editorial Llibres del Segle i l'INSPAI, el Centre de la Imatge de la Diputació de Girona.