Bòlit_Documentació

 

Cripta del Bòlit_ StNicolau (Plaça de Santa Llúcia 1 de Girona)

972 486386 / info@bolit.cat

 

Horari

Dimarts i dimecres 10.30 a 13.30 h i dissabtes d'11 a 13 h

 

L'espai de documentació del Bòlit està obert al públic a la Cripta del Bòlit_StNicolau. El fons que es posa a l'abast d'artistes i públic conté llibres, revistes, catàlegs i documents, unes 2.500 referències especialitzades en creació i pensament contemporanis fruit de diferents donacions per part d'altres centres així com de bibliografia que s'ha anat adquirint al llarg dels anys.

 

Una part essencial d'aquest fons consisteix en uns arxivadors que recullen les publicacions i catàlegs dels artistes, espais i projectes de Girona i comarques, sota l'epígraf d'Arxiu Actiu.

 

El programa de documentació és un servei que té per objectiu oferir al públic un fons documental sobre art contemporani. Es tracta de disposar de documentació especialitzada en creació i pensament contemporanis que doni suport a la vida del Centre, als artistes, professionals dels museus i de les galeries, professors i estudiants del territori treballant en col·laboració amb d'altres centres de documentació.

 

Així mateix, el centre s'ocuparà de produir i fer accessible la documentació resultant dels processos d'investigació, producció i exhibició vinculats a la seva programació.

 
 

Llistat de continguts arxivadors Arxiu_StNicolau

arxivadors-cripta-sant-nicolau.pdf (47,47 KB)

 
 

Per tal de donar a conèixer el servei s'ha programat un cicle de microexposicions, activitats i presentacions relacionades amb el fons, comisariades i conduïdes per Olga Taravilla i Rita Andreu. Totes les activitats són d'entrada lliure.

 

Microexposicions

Del 12 de febrer al 24 d'abril de 2016

Cal Isidret Edicions. Obra completa

 

Del 17 de juny a l'11 de setembre de 2016

Fanzine "Poisson Soluble". Una aportació de Pierre d. la

 

Del 23 de setembre al 22 de desembre de 2016

Edicions Crani

 

Activitats

1 d'abril a les 11 h 

Presentació dels fotollibres publicats per "Ca l'Isidret Edicions" , un projecte editorial impulsat per Aleix Plademunt, Juan Diego Valera, i Roger Guaus,  basat en l'autoedició.

 

30 de juny a les 18 h

Conversa oberta amb Pierre d. la al voltant de l'autoedició

 
 

CRANI EDITORIAL


L'eix central del projecte editorial Crani és una col·lecció de llibres que tenen un denominador comú; són edicions que han estat pensades/creades exclusivament pel format d'edició, i que no existeixen en cap altre suport físic més enllà del paper. No són catàlegs individuals o col·lectius d'obra existent, ni estudis sobre els processos de treball, són en si mateix una peça en format de llibre.


Un projecte que utilitza i reivindica el mitjà imprès com un suport a tenir en compte.


Obres en exposició:


Edicions pre Crani
enBlanc Re-edició d'un periòdic local Jordi Mitjà, 2007

La lògica del vampir Jordi Mitjà, 2007

 

Editorial Crani

Unir els punts Mariona Moncunill, 2011

La maleta [blava] de W.B. Isabel Banal, 2011

Forat d'escala Jordi Mitjà, 2010

Anatomia Diògenes Obres inèdites acumulades entre 1988-2008 Jordi Mitjà, 2008

Dispersió de la primera pedra Des d'una pedra sòlida a una roca volàtil Jordi Mitjà, 2010

T.A.D Taller Anatomia Diògenes Múltiplos / Crani / L'Automàtica, 2013

El final de la imaginació / Cromos repetits Mim Juncà, 2010

Portrait - Robot Pere Noguera, 2008

The Comedian Rubén Grilo, 2008

ATZAVARA [Arxiu d'imatges invasores] Jordi Mitjà, 2013

 

Més informació aquí

 

Fanzine poisson soluble. Una aportació de Pierre d. la

 

Què és el poisson soluble?
poisson soluble és un pasquí per la llibertat d'imaginació. El seu contingut és literari i visual, basat, entre d'altres referències, en les avantguardes artístiques històriques. La seva periodicitat és aleatòria i atzarosa, si bé la seva publicació acostuma a coincidir amb els canvis estacionals. En ell participen artistes i literats per invitació, sense cap intencionalitat ni ordre concrets.

 

Qui el produeix?
Darrere el poisson hi ha pierre d. la, artista plàstic i poeta visual, coordinador i fundador del mateix. En el disseny l'ajuda Víctor Montalbán, dissenyador gràfic independent.

 

Quants números s'han publicat?
Fins al moment s'han publicat deu números, dedicats cada un d'ells a un artista, escriptor, etc. proper o vinculat al surrealisme: Marcel Duchamp, André Breton, Renne Magritte, Remedios Varo, Jaques Vachè, Meret Oppenheim, Benjamin Peret, Raymond Roussel, Alfonso Buñuel o Erwin Blumenfeld.

 

Més informació aquí

 
 

Vine a celebrar Sant Jordi al Bòlit_Documentació!

 

Dissabte 23 d'abril de 2016

D'11 a 13 h

 

 

Aprofitant la Diada de Sant Jordi, posem a disposició del públic una sèrie de llibres del nostre fons a l'espai de documentació del Bòlit.

 

Vine a visitar-nos, agafa'n un i gaudeix-lo o regala'l a qui vulguis!

 
 

Presentació

Pells en suspensió

Jordi Mitjà     

Dijous 7 de juliol a les 19h

Bòlit_StNicolau

Entrada lliure

 

La presentació del llibre d'artista "Pells en suspensió" de Jordi Mitjà tindrà lloc en format de diàleg entre l'artista, el crític d'art Eudald Camps i l'editor i poeta Roger Costa-Pau.

 

"Pells en suspensió" neix d'un projecte amb el mateix nom finançat per les beques Kreas de l'Ajuntament de Girona a partir d'una investigació realitzada per Jordi Mitjà a l'INSPAI entorn les imatges analògiques, els suports i la seva desaparició.

 

Aquest projecte germinal serà el detonant del llibre que finalment ha vist la llum ara en una edició absolutament ampliada amb treballs que expliquen la trajectòria que l'artista ha dut a terme aquests darrers anys i amb alguna llicència poètica o deriva cap a obres molt primerenques.

 

El volum compta amb textos d'Eudald Camps, el disseny gràfic de Jesús Novillo i algunes imatges del procés de treball i la portada a cura del fotògraf Illa Bonany.

 

Ha estat finançat a quatre bandes entre el Bòlit, Centre d'Art de l'Ajuntament de Girona, el Consorci Xarxa Transversal, l'Editorial Llibres del Segle i l'INSPAI, el Centre de la Imatge de la Diputació de Girona.