CONVOCATÒRIES 2015

 

BECA BÒLIT MENTOR 2015-2016 

 

Procés de selecció de tres artistes, menors de 36 anys, que han de desenvolupar un projecte de residència a tres instituts d'educació secundària. Es proposa treballar una lectura contemporània de les ciutats i del context social, econòmic i cultural en què vivim.

 

Període de la residència als instituts: de setembre a desembre de 2015    

Termini: 19 de juny de 2015

Resolució: 30 de juny de 2015

 

Consulta les bases

convocatoria-bolit-mentor-web.pdf (69,13 KB)

 
 

CONVOCATÒRIA ART JOVE

 

(A) Art Jove Producció

(B) Art Jove Mediació

 

L'Agència Catalana de la Joventut de la Generalitat de Catalunya presenta la convocatòria Art Jove per desenvolupar projectes en el marc de la Sala d'Art Jove al llarg de l'any 2016. Es diferencien dos apartats: els Premis Art Jove per a la producció de projectes i les Beques Art Jove per a la mediació de projectes. Els primers es destinen a la producció de projectes de creació en arts visuals, mentre que els segons es dediquen a l'assaig en processos de mediació.

 

Al seu torn, cada apartat es divideix en dos àmbits d'actuació: projectes residents i projectes en col·laboració. Pel que fa als primers, es tracta de projectes per desenvolupar en el marc de la Sala d'Art Jove. Pel que fa als segons, es tracta de projectes que es desenvolupen per mitjà de la col·laboració amb diferents institucions culturals i artístiques del territori català, com és ara: el MACBA, Museu d'Art Contemporani de Barcelona; el Centre d'Art La Panera; Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona; el Museu Nacional d'Art de Catalunya; Lo Pati Centre d'Art de les Terres de l'Ebre, i ACVIC, Centre d'Arts Contemporànies. Tots els projectes seleccionats poden rebre el suport d'Hangar per produir-los.

 

(A2.3)

Modalitat d'acció

 

Projecte en relació amb l'acció, en el qual es posi en joc qües­tions relatives a la performance i la teatralitat que prevegin la possibilitat d'emprar l'espai de La Carbonera o altres espais de la ciutat de Girona.

 

El projecte que se seleccioni en aquesta modalitat compta amb el suport de Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona, que facilitarà un espai de residència a la ciutat de Girona per un període mínim de 15 dies i màxim d'un mes, a fi de produir el projecte seleccionat. El centre també facilitarà informació sobre les característiques d'aquesta modalitat a totes les persones que ho sol·licitin mitjançant un correu electrònic adreçat a la Sala d'Art Jove: artjove.bsf@gencat.cat.

 

Se seleccionarà un màxim d'1 proposta.

Dotació econòmica: 1.200€

Més informació aquí

convocatoria-art-jove_ok.pdf (293,07 KB)

 

CONVOCATÒRIA RESIDÈNCIES

ETAC (ESPAI TRANSFRONTERER D'ART CONTEMPORANI)

 

L'ETAC és un projecte que compta amb el suport de l'Euroregió Pirineus Mediterrània en el marc de la convocatòria de projectes CULTURA 2014 i que té per objectiu crear una estructura cooperativa entre centres d'arts visuals contemporànies.

 

El projecte també vol crear una plataforma de creació de públics per a l'art contemporani i establir un programa de residències adreçat a artistes de l'Euroregió i internacionals.

 

Termini: 2 d'octubre de 2015

Resolució: 31 d'octubre de 2015

 

Més informació i bases aquí i en el següent document

convocatoria-etac-15-16-cat-web.pdf (197,63 KB)

 
 
 

CONVOCATÒRIA OBERTA LA VOLTA

 

 

Procés de selecció de projectes i persones que formaran part d'una llista d'espera de places vacants del projecte La Volta de Sant Narcís que es beneficiarien de la utilització d'espais compartits per a la incubació d'iniciatives emprenedores del sector creatiu/cultural de Girona i/o de l'ús de parades del mercat Art Km0, en el cas que hi hagi places vacants.

 

 

Convocatòries: Locals i mercat / Mercat

Termini de presentació: obert

Resolució: cada primer dia hàbil de mes

 
 
 

CONVOCATÒRIA CESSIÓ D'ESPAIS DE TALLER

 

Convocatòria per a la cessió de tallers en espais singulars i emblemàtics com a espais de treball artístic adreçada a artistes de la ciutat de Girona i comarques gironines

 

Termini: 30 de juny de 2015

Dotació: 300€ i cessió d'espai

 

Consulta les bases

convocatoria-cessio-de-tallers-web.pdf (83,47 KB)

 

BECA PRIMER COMISSARIAT BÒLIT 2015-2016

En col·laboració amb l'Escola Universitària ERAM de Salt, l'Escola Municipal d'Art de Girona, l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot i l'Estació Espai Jove dins el projecte col·laboratiu Hibridacions i contextos de la Xarxa de Centres d'art i Escoles d'art de Catalunya

 

Destinataris: futurs comissaris menors de 35 anys que hagin acabat els estudis relacionats amb la cultura i la creació contemporània en els darrers 5 anys i/o estudiants universitaris que vulguin dedicar-se al comissariat. 

 

Termini: 19 de juny de 2015

Resolució: 30 de juny de 2015

 

Llistat d'artistes i documentació

 

Consulta les bases

convo-primer-comissariat-marc-web.pdf (82,58 KB)

 
 

CONVOCATÒRIA INTERCANVI AMB LO PATI

En col·laboració amb Lo Pati, Centre d'Art de les Terres de l'Ebre

 

Creació a l'espai de residència d'un projecte site specific a l'entorn del patrimoni natural de les Terres de l'Ebre, pel que fa a Lo Pati; i a l'entorn de Girona i territori (ribes del Ter, vall de Sant Daniel i entorn natural de les comarques gironines), pel que fa al Bòlit, a mode de lectura contemporània del medi natural i rural.

 

Destinataris: artistes visuals de Girona i comarques; Tarragona i Terres de l'Ebre, majors d'edat. 

 

Període de la residència a Lo Pati: del 14 al 25 de setembre de 2015

Període de la residència al Bòlit: del 15 al 25 de juny de 2015

Termini: 29 de maig de 2015 -tancat-

Resolució: 5 de juny de 2015

 

Consulta les bases

convocatoria-lo-pati-web.pdf (93,79 KB)

 

VIDEOMAPPING

En col·laboració amb el Festival Internacional de Mapping de Girona

 

Destinataris: artistes visuals professionals, nacionals i internacionals, majors d'edat, que vulguin desenvolupar un projecte site specific en el camp audiovisual del mapping a través d'una estada de dos mesos a la ciutat.

 

Residència: del 27 de juliol al 30 de setembre de 2015

Termini: 29 de maig de 2015 -tancat-

Resolució: 5 de juny de 2015

 

Consulta el web del Festival Internacional de Mapping de Girona aquí 

 

Consulta les bases               

convocatoria-mapping-web-bolit.pdf (96,06 KB)

 
 

PROJECTE LA VOLTA. Cessió d'espais compartits

LA VOLTA. ART Km 0.  Cessió d'espais per a mercat

 

Selecció de participants per a la cessió d'espais compartits i de parades al mercat del projecte La Volta de Sant Narcís.

 

Procés de selecció d'un mínim de 1 i un màxim de 2 projectes que es beneficiïn de la utilització d'espais compartits per a la incubació d'iniciatives emprenedores del sector creatiu/cultural de Girona en dos nous locals que s'han obert a la Plaça de l'Assumpció de Sant Narcís.
 
Procés de selecció de mínim 5 projectes creatius per a participar al mercat mensual i a l'aire lliure sota el denominador "Art Km.0" a la Plaça de l'Assumpció de Sant Narcís.

 

Atés que la convocatòria està oberta seran valorades les sol·licituds que es rebin per registre d'entrada fins al proper 20 de maig. El dilluns 18 de maig tindrà lloc una sessió informativa de les condicions de participació i d'assessorament adreçada a tots els interessats.


Termini de presentació: 20 de maig de 2015
Resolució: 27 de maig 2015

Reunió informativa: 18 de maig de 2015, 17h,  La Volta


Consulta les bases

convocatoria-la-volta-2015.pdf (99,28 KB)

 

CONVOCATÒRIES 2014

 
 
 

Convocatòria Art Innova Girona

 

Selecció d'empreses i/o projectes emprenedors en el camp de les arts i les indústries creatives que es vulguin donar a conèixer així com buscar formes de col·laboració empresarial, socis o col·laboradors i/o possibles inversors en la seva idea o projecte.

 

Termini de presentació: 28 de novembre de 2014   

Resolució: 1 de desembre de 2014

bases-empreses-art-innova-girona-2014.pdf (266,25 KB)

 

Beca Primer Comissariat 2014

 

Convocatòria de selecció d'un projecte de comissariat en format expositiu per presentar al Bòlit_StNicolau el primer quadrimestre de 2015.

 

Termini de presentació: Fins al 31 d'octubre de 2014 - tancat

Resolució: 14 de novembre de 2014

 

 

 

bases-convocatoria-primer-comissariat-2014.pdf (56,36 KB)

 
 
 

Descarrega't aquí el dossier seleccionat    

convocatoria-primer-comissariat-bolit_ariadnalorenzo-valentinakalaydjian.pdf (613,54 KB)

 
 
 
 
 
 

cataleg-mostrart.pdf (28.060,47 KB)

 

Convocatòria Plataforma Llançadora - Sant Narcís

 

Selecció de projectes que es beneficiïn d'un espai compartit per a la incubació d'iniciatives emprenedores del sector creatiu/cultural de Girona.

 

Aquests establiments botiga/taller estan situats a la Plaça de l'Assumpció del Barri de Sant Narcís i han de servir com a plataforma per a projectes vinculats a la creació artística i indústries creatives.

 

Termini de presentació: 15 d'octubre de 2014

Resolució: 20 d'octubre de 2014

 

 

bases-convocatoria-plataforma-llancadora-sant-narcis-2014.pdf (167,96 KB)

 

Convocatòria Plataforma Llançadora

 

Aquesta convocatòria ofereix un programa de pràctiques i d'acompanyament mentor a Cookingirona, un espai de treball compartit en règim de cogestió i cocreació.
 
L'objectiu és promoure projectes d'autoocupació i millora de perfils professionals  en el  sector emergent de les indústries creatives de Girona i comarques.     

 

Períodes possibles de residència

(2 pràctiques i 2 mentoring per període):

 

Del 24 de març 21 de juny

Del 23 de juny al 20 de setembre

Del 22 de setembre al 20 de desembre 

 

Terminis de presentació de sol·licituts:

 

Primer període: termini obert fins el 12 de març - tancada

Segon període: termini obert fins el 23 de maig - tancada

Tercer període: termini obert fins el 22 de juliol - tancada

 

bases-convocatoria-plataforma-llancadora-2014.pdf (141,39 KB)

 
 
 

Espai Transfronterer d'Art Contemporani

 

CONVOCATÒRIA RESIDÈNCIES

ETAC (ESPAI TRANSFRONTERER D'ART CONTEMPORANI)

 

L'ETAC és un projecte que compta amb el suport de l'Euroregió Pirineus Mediterrània en el marc de la convocatòria de projectes CULTURA 2013 i que té per objectiu crear una estructura cooperativa entre centres d'arts visuals contemporànies.

 

El projecte també vol crear una plataforma de creació de públics per a l'art contemporani i establir un programa de residències adreçat a artistes de l'Euroregió i a artistes internacionals que els permeti conèixer i treballar com a mínim a dos dels espais transfronterers.

 

Termini: 26 de setembre de 2014 - tancat

Resolució: 8 d'octubre de 2014

Més informació i bases aquí i en el següent document

etac-cat.pdf (219,70 KB)

 

Bòlit Residència Girona Creativa

 

Bòlit Residència Girona Creativa és un programa de residències creatives adreçat a l'intercanvi d'artistes a nivell nacional i internacional. Aquest projecte neix amb un doble objectiu, d'una banda vol facilitar l'acollida i el treball d'artistes en el context i, de l'altra, promoure la mobilitat internacional dels creadors locals.

 

Per al 2014 es preveuen les següents convocatòries:

 

1.      Producció i creació d'un projecte en vídeo que suposi una lectura artística contemporània del patrimoni cultural de la ciutat

2.      Videomapping

3.      Projectes creatius, de recerca o d'investigació en arts visuals (projecte de lliure elecció)

4.      Creació als espais de residència amb conveni d'intercanvi amb el Bòlit: Addaya, Centre d'Art Contemporani d'Alaró (Mallorca) i Centre d'Art 1646 de la Haia (Holanda)

 

Termini de presentació: tancat

Resolució: Durant el mes de juliol de 2014

convocatories-residencies-2014.pdf (82,55 KB)

 

Beca Bòlit Mentor

 

Les beques Bòlit Mentor proposen el desenvolupament d'un projecte de residència de quatre artistes-professors becats (beca investigació i innovació educativa en art contemporani) en un dels quatre instituts o centres d'educació secundària diferent del propi, de les comarques gironines durant la tardor de 2014. El resultat de l'experiència s'exposarà el 2015. 

 

Termini de presentació: tancat

Resolució: Durant el mes d'abril de 2014

 

bases-bolit-mentor-2014-2015.pdf (66,13 KB)

 
 

CONVOCATÒRIES 2013

 
 

L'Ajuntament de Girona, a través del Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona, llança cinc noves convocatòries destinades a la comunitat artística. Els resultats de les diferents convocatòries es presentaran dins la programació 2013-2014 del Centre.

 

Beca Bòlit Mentor

 

Aquesta beca proposa el desenvolupament d'un projecte de residència de tres artistes a tres instituts d'educació secundària de les comarques gironines. El programa comptarà amb el seguiment i tutela d'un comissari expert.

 

Termini de presentació: Fins al 16 d'agost del 2013 - Tancat

Resolució: 9 de setembre del 2013

 

beca-bolit-mentor-cat.pdf (56,93 KB)

 
 

Beca Primer Comissariat

 

Convocatòria de selecció d'un projecte de comissariat en format expositiu per presentar a la sala pati del Centre Cultural la Mercè la tardor de 2013.

 

Termini de presentació: Fins al 26 de juliol de 2013 - Tancat

Resolució: 31 de juliol de 2013

 

beca-primer-comissariat-cat.pdf (47,35 KB)

 
 

Beca Participació Grmp3

 

Convocatòria en col·laboració amb l'Espai Marfà, la Casa de la Música Salt-Girona i l'Escola Municipal d'Humanitats, per a la selecció de grups musicals, poetes i creadors sonors per a la creació de continguts de l'aplicació GRMP3 de l'artista Kenneth Russo.

 

Termini de presentació: Fins al 13 de setembre de 2013 - Tancat

Resolució: 27 de setembre del 2013

 

beca-participacio-grmp3-cat.pdf (59,13 KB)

 
 

Convocatòria Cessió Espais

 

Convocatòria de cessió d'un espai d'exposició o per a presentacions adreçada a associacions d'art contemporani de Girona ciutat. Els espais són: la Carbonera i la Cisterna.

 

Termini de presentació: Fins al 24 de juliol de 2013 - Tancat | Resolució: 31 de juliol del 2013

Termini de presentació: Fins al 20 de setembre de 2013 - Tancat | Resolució: 27 de setembre del 2013

Termini de presentació: Fins al 24 de gener de 2014 | Resolució: 7 de febrer del 2014

Termini de presentació: Fins al 6 de juny del 2014| Resolució: 20 de juny del 2014

 

convocatoria-cessio-espais-cat.pdf (55,57 KB)

 

Convocatòria Cessió Tallers

 

Convocatòria en col·laboració amb l'Escola Municipal d'Art de Girona per a la cessió de tallers (la torre-campanar  i el taller EMA-ART del Centre Cultural la Mercè) adreçada a artistes de la ciutat de Girona.

 

Termini de presentació: Fins al 26 de juliol de 2013 - Tancat

Resolució: 31 de juliol de 2013

 

Termini de presentació: Fins el 20 de setembre de 2013 - Tancat

Resolució: 27 de setembre de 2013

convocatoria-cessio-tallers-cat.pdf (54,47 KB)

 

Convocatòria Plataforma Llançadora

 

Plataforma llançadora:  s’ofereixen sis places per a ocupar un espai compartit per a artistes visuals i creatius emprenedors com a taller-botiga. Per a projectes artístics i creatius interessats en potenciar la seva visibilitat i la viabilitat com petites empreses o autònoms.

La iniciativa Plataforma llançadora  forma part del projecte del Bòlit Emprèn impulsat pel Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona de l’Ajuntament de Girona i subvencionat pel SOC i el Fons Social Europeu, d’acord amb el Programa d’ajuts a Projectes Innovadors i Experimentals, regulat per l’Ordre EMO/312/2012.


Termini de presentació: Fins al 6 de setembre de 2013 - Tancat

Resolució: 13 de setembre del 2013

 

bases-plataforma-llancadora-per-web.pdf (115,09 KB)

 
 

Convocatòria Connexió Girona

 

Connexió Girona és un projecte innovador i experimental que actua en els sectors artístic i empresarial i en l'ocupació, amb l'objectiu de promoure la creació de llocs de treball per a perfils creatius que aportin innovació al teixit empresarial i educatiu, una proposta que vol fer de pont entre l'activitat econòmica i la formativa.

 

A través d'una doble convocatòria se seleccionaran, d'una banda, dos empreses, dos comerços, dos centres de treball especial i un centre educatiu en art i, de l'altra es triaran set artistes que rebran l'encàrrec d'elaborar una proposta que resolgui la necessitat d'innovació que hagi plantejat el centre de treball on s'hagi vinculat. 

 

Convocatòria per empreses

Termini  de presentació: fins el 30 de setembre de 2013

Resolució: 4 d'octubre de 2013 -tancat-

Si tens problemes amb el formulari de sol·licitud envia'ns un correu a bolitconvoca@bolit.cat

bases-conexio-girona-per-web.pdf (197,18 KB)

 
 

Convocatòria per a artistes

Termini  de presentació: fins el 17 d'octubre de 2013

Resolució: 23 d'octubre de 2013 - tancat-

Formulari d'inscripció

bases-connexio-girona-convocatoria-per-a-artistes.pdf (263,27 KB)