ÆNVERS GIRONA_MAPES INTANGIBLES

De l'11 de maig de 2012 al 10 de març de 2013

Inauguració: 10 de maig de 2012, 19.30h

ExpoCambra i Bòlit-LaRambla

 

Comissària: Flora Bacquelaine

 

Amb treballs de:

Maia Kanaan i Olga Taravilla

Isa Campo i Alba Sotorra

Antoni Miralda

Marta Negre

 
 

"Ænvers Girona" és un nou programa del Bòlit, Centre d'Art Contemporani.Girona  en format evolutiu  i en procés que combina cultura i turisme, art i educació, oci i coneixement, i que té com a nucli de reflexions i operacions la ciutat de Girona.

 

La seva primera edició, "Ænvers Girona_Mapes Intangibles", comissariada per Flora Bacquelaine, és un exercici col·lectiu que pren la cartografia com a mètode d'investigació urbana i el mapa com a instrument de comunicació. Es tracta d'una reflexió sobre la ciutat des de la contemporaneïtat i a partir de diferents aproximacions que s'aniran succeint en el temps:

 

A la primavera

CARTOGRAFIA SUBJECTIVA. MAPES EFÍMERS & MAPES DE LA QUOTIDIANITAT:

Maia Kanaan i Olga Taravilla, amb un mapa basat en intervencions artístiques informals i efímeres de diversos col·lectius i artistes a l'espai públic gironí dels últims anys.

Isa Campo i Alba Sotorra, amb un audiovisual que proposa un viatge d'anada i tornada, des de l'objectivitat dels plànols, fins a la subjectivitat de l'observador en alterar els punts de vista.

 

A l'estiu

CARTOGRAFIES SENSIBLES:

Antoni Miralda, amb una intervenció en paral·lel a la seva exposició al Bòlit_SantNicolau.

 

A la tardor

CARTOGRAFIA SENSORIAL. MAPES DERIVATS:

Marta Negre, amb la descoberta de la ciutat tot resseguint els seus termes simbòlics amb els sentits. A partir de l'experiència de l'artista com a resident a l'Institut Carles Rahola i amb la col·laboració de l'investigador sonor Martí Ruiz Carulla, artistes, alumnes i docents participaran en la recerca dels límits sensorials de les ciutats a través dels paisatges sonors. 

 

Tot prenent el llenguatge cartogràfic com a punt de partida, "Ænvers Girona_Mapes Intangibles" proposa reflexionar sobre la ciutat i la seva representació, amb altres mapes possibles i altres metàfores de Girona, mitjançant la reapropiació de part dels seus habitants i visitants, per alterar-ne els perfils heretats o adquirits. Per això, s'esdevindran diverses activitats integrades a aquest programa, en què la participació directa i la tecnologia en seran les protagonistes.

Segueix l'evolució del projecte a www.bolit.cat/blog