Va de Bòlit de Joanot Cortès

PROJECCIÓ DOCUMENTAL

Va de Bòlit (tot s’hi val) de Joanot Cortès

Dimecres 27 d’octubre de 2010, 20 h

Teatre Auditori Centre Cívic Sant Narcís

Plaça de l’Assumpció 26-27 Girona

Entrada gratuïta

El Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona rep la seva denominació d’un joc, el “bòlit” o “bèlit”, d’origen incert i d’arrels populars, fortament vinculat al barri de Sant Narcís. Transgeneracional, local i universal alhora, s’esdevé combinant context i experiències compartides.

Produït per encàrrec del Bòlit i enregistrat durant la celebració del Campionat Mundial de Bòlit 2010, Va de Bòlit s’endinsa en la memòria d’un territori, tot posant de relleu la càrrega etimològica i l’esperit obert i participatiu implícit en la denominació del Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona.

Posteriorment a la presentació, el film es convertirà en una càpsula videogràfica accessible des del web del Centre: www.bolit.cat.

“De petit, el meu avi em va portar al bosc i em va dir que triés l’avellaner que més m’agradés.

Amb un cop de destral vam escapçar una branca ben gruixuda i allà mateix, amb la navalla de tallar els bolets i la llonganissa, em va fer el meu primer bòlit: una espècie de llapis gruixut en forma de punxa pels dos cantons.

Un cop a casa, després d’haver netejat tots els bolets, vam baixar a l’hort i amb un bastó i el bòlit que havíem fabricat, em va ensenyar a jugar al joc que ell jugava quan era petit”.

Joanot Cortès

Joanot Cortès (Vic, 1982) és realitzador de documentals i formador audiovisual.

www.bolit.cat

vadebelit.blogspot.com

Posted in General, Notícies Bòlit