Mostra de Land Art

CAOS Col·lectiu d’artistes d’Osor i Ajuntament d’Osor

 

CAOS Col·lectiu d’artistes d’Osor i l’Ajuntament d’Osor per celebrar el Dia Internacional de l’Art ens ofereixen una mostra de Land Art

Land Art-Osor. Propostes d’artistes amb la natura com a escenari.
Organitza “el CAOS” Col·lectiu d’Artistes OSorencs, que col·laborem i participem habitualment amb l’entitat cultural “Excèntrica” de Sant Hilari Sacalm, i amb experiència també personal de tots els membres de l’organització en exposicions d’art.
 
Com a col·lectiu hem organitzat exposicions col·lectives: Osor (Anual) i Hostal Fugarolas (Excèntrica de Sant Hilari Sacalm).
 
L’art de la terra és un moviment artístic en el qual el paisatge i l’obra es troben inextricablement relacionats. Es l’art creat en la natura, utilitzant materials naturals com pedres, fulles, fusta, terra. El Land Art – Osor, Sot de la Noguerola es proposa aglutinar obres artístiques efímeres fetes exclusivament amb elements naturals, amb el màxim respecte per la natura, explorant la creativitat i la imaginació dels artistes participants. Altres materials processats o no naturals han de ser secundaris i emprats exclusivament com a material de suport per fer possible l’execució de l’obra, aquests caldrà eliminar-los completament del medi un cop acabada l’exposició. La participació es oberta a artistes, col·lectius i escoles, que podran exposar el seu projecte omplint prèviament la fitxa d’inscripció, i a on s’explicarà les característiques artístiques, tècniques, temporalitat i l’espai on se situarà. Es pot donar el cas d’alguna proposta feta al 100% amb materials naturals i existents al propi espai, podent considerar que la naturalesa s’encarregarà d’assimilar-la a l’entorn; en qualsevol cas es valorarà i pactarà amb l’autor i el propietari de l’espai, on quedaria dipositada de forma permanent. També proposem diferents espais com a escenari per l’exposició d’escultures a l’aire lliure, buscant sempre el vincle amb l’entorn on es presenta. Les obres se situaran dins un itinerari natural, semi- urbà i de bosc.
 
Proposem amb aquest projecte sortir de la comoditat i rigidesa de l’acte d’apreciar l’art de la sala d’exposicions, per això, posem la natura com a escenari i on fondrem la creació dels artistes amb la creació de la Terra, alterant amb propostes efímeres tots els principis de la naturalesa i amb la pretensió d’aportar noves sensacions a tots els visitants

 
12, 13 i 14/04 Tot el dia
Sot de la Noguerola i Passeig de la Font del Borrell (Osor)

 

Més informació:
Facebook del Caos Col·lectiu

 

Guia Land Art Osor