“Foc nostrum” de Jaime Córdoba

Amics del Museu d’Art de Girona i Museu d’Art de Girona

Els Amics del Museu d’Art i el Museu d’Art de Girona ens conviden a celebrar El Dia Internacional de l’Art amb una acció instal·lació escultòrica al Pati del Museu.
Activitats

“Foc Nostrum”, instal·lació escultòrica de Jaime de Córdoba
Foc Nostrum és una proposta d’instal·lació escultòrica en el dia Internacional de les Arts que cerca visualitzar la idea del foc interior de l’artista. La idea del cos com a generador d’escalfor interior ve lligada al concepte de creativitat. La fogositat és l’expressió fora de mesura de l’artista romàntic però, també des de l’antiguitat, la del vincle amb els Deus. El foc que Prometeu va aconseguir pels homes significa, tanmateix, la capacitat de crear.
 
Per la primera de les escultures del pati penjaríem un cap de ferro forjat, amb elements de petita fosa, que portarà amagat en el seu interior un dispositiu de flames com l’utilitzat en els concerts. Aquests poden arribar a generar flames al voltant de 4 metres de llargada que juntament amb el cap de cavall d’1 metro és disposarien en el centre del pati amb totes les mesures de seguretat ja garantides per l’indústria de l’espectacle.
 
La representació del sol-hèlix és presentaria suspesa d’un màstil de ferro colat. Aquest s’enlairarà 3,70 m sobre el paviment i portarà un eix per la seva rotació, si es cau, per part dels espectadors.
El sol tindrà un diàmetre aproximat als 3 metres i està prevista la seva confecció amb materials lleugers provinents de la fabricació dels estels i l’indústria nàutica.
El conjunt busca cert equilibri entre la línia i el cercle i parla metafòricament de les forces de generació d’idees en l’art. Així apareix la part discursiva en forma donada pel sol i la part en moviment donada pel galop del cavall.

 
13/04 d’11 a 13h al Pati del Museu d’Art de Girona
Pujada de la Catedral, 12 (Girona)

 
Més informació:
Web de l’Associació d’Amics del Md’A

 

amics_mda