Activitats i exposicions al Bòlit

Per celebrar el Dia Internacional de l’Art, el Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona, ens convida al pregó del Dia de l’Art i a participar de les activitats i exposicions.

 

Activitats

Segon pregó del Dia Internacional de l’Art de Girona a càrrec de Pere Parramon
 
13/04 a les 18.30 h al Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Plaça del Pou Rodó, 7-9 (Girona)
 
WOMART. Bòlit i Consorci Xarxa Transversal de Catalunya
 
El grup artístic Pedra realitzarà una instal·lació lúdica i contemplativa de l’univers, formada per mòbils cinètics, que s’inspira en Calder i el joc del bòlit que dóna nom al centre d’art de Girona. El treball es produeix a Girona en el marc del projecte curatorial Womart que es desplega durant el mateix dia en 8 ciutats de Catalunya a càrrec de diferents artistes.
Pedra és una companyia de direcció d’art i vestuari, creada per Marina Pujadas i Sofía Zunino l’any 2015. Exploren els llenguatges de l’art a través de les posades en escena, creant universos visuals i conceptuals carregats de força estàtica.
 
14/04 tot el dia a la Plaça Pou Rodó (Girona)
 

Exposicions

“Res és meu” de l’artista Enric Farrés Duran. Comissària: Cèlia del Diego.
 
L’exposició té un vincle amb Palafrugell, allà on la relació amb Josep Pla, rebesoncle de Farrés Duran, es fa més i més estreta, des del pati de l’escola de l’artista, on realitzarà el controvertit De begades penso en Palafrugell, fins a la barca de fusta amb la qual dugué a terme El viatge frustrat, remolcat pel col·leccionista Josep Inglada, de Cal Cego.
 
14/04 d’11 a 14 h i de 17 a 20.30 h. – 15/04 d’11 a 14 h al Bòlit.Plaça del Pou Rodó, 7-9 (Girona)
14/04 d’11 a 14 h i de 17 a 19 h. – 15/04 d’11 a 14 h al Bòlit_StNicolau.Plaça Santa Llúcia, 1 (Girona)
 
“Fotografies com a espai públic”. Comissària: Marta Dahó
 
Aquesta exposició respon a dos objectius principals. D’una banda, donar a conèixer una selecció d’adquisicions que en els darrers dos anys han passat a formar part de la Col·lecció Nacional de Fotografia de la Generalitat de Catalunya. De l’altra, proposar una reflexió sobre l’espai d’experiència i comprensió que posa en joc la fotografia, un espai en el qual tothom ha de poder participar. La proposta curatorial parteix de la pregunta: quins espais obre la fotografia quan esdevé pública? Els artistes seleccionats són Pilar Aymerich, Joan Fontcuberta, Jordi Guillumet – Mònica Rosselló, Anna Malagrida, Francisco Ontañón, Mabel Palacín, Tanit Plana – Laia Ramos, Xavier Ribas i Werker Collective.
 
14/04 de 9 a 14 h i de 16 a 20 h. 15/04 de 9 a 14 h al Bòlit_LaRambla, Sala Fidel Aguilar. Rambla de la Llibertat, 1 (Girona)
 
“Wifi Leaves” de Clàudia del Barrio i Jaume Clotet
 
Presentació en format de petita exposició dels treballs artístics (fotografies, dossiers d’artista, etc.) realitzats durant la residència que els artistes, residents del Bòlit, van realitzar el 2017 a Rad’Art Project (Mercato Sarraceno, Itàlia)
 
14/04 d’11 a 14 h i de 17 a 20.30 h. 15/04 d’11 a 14 h al Bòlit. Plaça del Pou Rodó, 7-9 (Girona)
 

Més informació:
Web del Bòlit

aparador