Activitats, exposicions i tallers

l’Excèntrica Aula Taller d’Art

L’Excèntrica Aula Taller d’Art ha programat un seguit d’activitats a per celebrar el Dia Internacional de l’Art.
Activitats

Portes obertes de les habitacions d’artistes

La sala d’Excèntrica Aula Taller d’Art és l’Hostal Fugaroles, un hostal que va estar en actiu molts anys i que actualment els seus propietaris cedeixen a la nostra entitat artística. Una de les nostres “excentricitats” és que les habitacions s’han transformat en estudis d’artistes i de tallers col·lectius. En motiu del “Dia Internacional de l’Art” els artistes que ho vulguin deixaran obertes les portes de les seves habitacions-taller i ens explicaran la seva obra. Hi ha habitacions ocupades temporalment per artistes temporals. Es farà una inauguració el dissabte al matí i després quedarà oberta a tot el públic.
 
Amb la participació de Joan Busquets, Joan Cantal, Barbara Cardella, Toni Clos, Gemma Esclusa, Isabel Font, Xavi Frigola, Jordi Isern, Manel Jarque, Fina Milà, Mercè Minguillón, Monte Minguillón, Joan Mir, Josep Nogué, Ester Polo, Gregori Puyol, Àngel Raya, Inès Serras i Maria.
 
14/04 de 10 a 13h i de 17 a 20h; 15/04 de 10 a 14h. Excèntrica Aula Taller d’Art. Hostal Fugaroeas. C/ Monstolís, 31 (Sant Hilari Sacalm)
 
Tallers de “Tornemi. Art amb els cinc sentits”: taller de gravat iniciació, pedres decoratives, Tico-Tico, dibuixar al carrer, participa a la instal·lació, restauració inicial i explosió i pintura
 
10 a 11 h. Gravat iniciació (8-12 anys). A càrrec de Fina Milà i Mercè Minguillón. Hostal Fugaroles
 
11.30 a 13 h. Gravat iniciació: adults. Hostal Fugaroles
 
11 a 12 h. Donem vida a les pedres (totes les edats). A càrrec de Gemma Esclusa. Hostal Fugaroles
 
12 a 13 h. Explosió i pintura. A càrrec de Montse Minguillón i Xavi Frigola. Hostal Fugaroles
 
11 a 12.30 h. Dibuixar al carrer. A càrrec d’Àngel Raya. Plaça Mossèn Cinto Verdaguer
 
12 a 13 h. Participa a la instal·lació. A càrrec d’Isabel Font Mercader. Plaça Dr. Gravalosa
 
17 a 19 h. Restauració iniciació (adults). A càrrec de Sònia Casquero. Hostal Fugaroles
 
17 a 18 h. Tico-tico (creació de maraques) (5-9 anys). A càrrec de Montse Minguillón. Hostal Fugaroles
 
14/04 a l’Excèntrica Aula Taller d’Art (Hostal Fugaroles), Plaça Mossèn Cinto Verdaguer i Plaça Dr. Gravalosa
 
14/04 a l’Excèntrica Aula Taller d’Art (Hostal Fugaroles), Plaça Mossèn Cinto Verdaguer i Plaça Dr. Gravalosa
 
Projecció de l’audiovisual de Marta Frigola, “La Dansa és art” de l’escola Coupé Dansa Sant Hilari Sacalm i projecció del documental “La piel de los muros” d’Ángel Sánchez Garro
 
14/04 a les 18 h a l’Excèntrica Aula Taller d’Art (Sala Noble de la Cooperativa)
 
Art als aparadors
 
Durant la setmana s’instal·laran obres d’art als aparadors de les botigues de l’associació, d’aquesta manera l’art invadirà el poble d’una manera directa i participativa. Al mateix temps es crea expectativa sobre les activitats del cap de setmana i divulgació del Dia Internacional de l’Art.
 
Artistes participants: Estrella Álvarez, Joan Busquets, Cinta Camó, Joan Cantal, Teresa Carbonell, Toni Clos, Gemma Esclusa, Isabel Font, Xavi Frigola, Marta Frigola, Estel Juvanteny, Núria Maiquez, Fina Milà, Mercè Minguillón, Joan Mir, Josep Nogué, Ester Polo, Gregori Puyol, Àngel Raya, Inès Serras, Maria i Manel Vega.
 
Del 8 al 15/04. Aparadors de les botigues de Sant Hilari Sacalm
 
Tornemi dels sentits al carrer
 
“Tornemi dels sentits al carrer”: Instal·lacions artístiques a espais públics.
 
L’art invadeix el poble i dues instal·lacions artístiques es situen a les places més emblemàtiques per interactuar amb el públic.
Es farà una inauguració el dissabte al matí i després quedarà oberta a tot el públic
 
Artistes participants: David Sánchez León (“Dos x dos” a la Plaça Mossèn Cinto Verdaguer) i Isabel Font Mercador (“La mirada” a la Plaça Dr. Gravalosa).
 
14/04 i 15/04, a partir de les 10h els espais seran visitables. Plaça Mossèn Cinto Verdaguer i Plaça Dr. Gravalosa
 

”Arts”
 
Representació multidisciplinar d’imatge, música i pintura.
I improvisació musical “Wild Goris” de Marta Frigola amb pintura simultània de Xavi Frigola Casacuberta i concert en acústic amb algunes versions conegudes “Covers&originals” a càrrec de Marta Frigola.
 
14/04 a les 16h a Hostal Fugaroles. Carrer Monstolís, 31 (Sant Hilari Sacalm)
 
La cuina tecno-emocional
 
Presentació de la tendència actual de la cuina per part del professor d’hostaleria Vadó Brugués Fontané, col·laborador habitual del Celler de Can Roca.
 
14/04, 19,30h, Excèntrica Aula Taller d’Art – Hostal Fugaroles. Carrer Monstolís, 31 (Sant Hilari Sacalm)

Exposicions

Exposició col·lectiva “Tornemi. Art amb els cinc sentits”
 
Els artistes pertanyents a l’entitat i participen a una exposició col·lectiva a la sala gran de l’Hostal i a la sala de Can Rovira. Es farà una inauguració al matí i després quedarà oberta al públic.
 
Amb la participació d’Estrella Álvarez, Joan Busquets, Cinta Camó, Joan Cantal, Teresa Carbonell, Toni Clos, Gemma Esclusa, Isabel Font, Xavi Frigola, Marta Frigola, Estel Juvanteny, Núria Maiquez, Fina Milà, Mercè Minguillón, Joan Mir, Josep Nogué, Gregori Puyol, Àngel Raya, Inès Serras, Maria i Manel Vega.
 
14/04 de 10 a 13 h i de 17 a 20 h i 15/04 de 10 a 14 h a l’Excèntrica Aula Taller d’Art (Hostal Fugaroles) i Can Rovira – Sala d’exposicions
 
 
Més informació: