Escalfant motors per la vuitena edició del Dia Internacional de l’Art!

La celebració del Dia Internacional de l’Art a Girona i comarques enguany tindrà lloc el cap de setmana del 4, 5 i 6 de setembre

El Dia Internacional de l’Art és un esdeveniment coordinat pel Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona, els Serveis Territorials de Cultura a Girona de la Generalitat de Catalunya i Cultural Rizoma, SCCL que neix amb la voluntat d’aglutinar sota un mateix paraigua tota una sèrie d’activitats que programen els diversos agents culturals i artístics que treballen en el marc territorial de Girona i comarques.
 
La celebració d’aquesta vuitena edició havia de tenir a mitjans del mes d’abril però, a causa de la situació excepcional en la qual ens vam veure immerses per la crisi de la COVID-19, l’esdeveniment s’ha traslladat a principis del mes de setembre. Les associacions, entitats, institucions, agents culturals i artistes organitzadors d’aquesta jornada han programat una sèrie d’activitats adreçades a tots els públics, adaptant-se a la nova situació per tal de garantir que, un any més, aquest esdeveniment pugui tenir lloc. Totes les activitats programades poden consultar-se aquí.
 
Com a tret de sortida a aquesta celebració, el Bòlit, Centre d’Art Contemporani, ha convidat a la investigadora, comissària i crítica d’art Glòria Bosch a realitzar el pregó inaugural, que tindrà lloc el divendres 4 setembre a les 18 h a la plaça del Pou Rodó. Aquest esdeveniment, a banda d’obrir de manera simbòlica la celebració d’aquesta vuitena edició del Dia Internacional de l’Art, pretén funcionar com a punt de trobada de la comunitat cultural i artística del territori.
 
Glòria Bosch (Girona, 1955) és llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona i, al llarg de la seva trajectòria professional, a part dels nombrosos projectes personals que ha dut a terme, ha estat directora del Museu d’Art de Girona, de les galeries Salvador Riera i Espais i, durant els últims divuit anys, directora artística de la Fundació Vila Casas. Enguany havia de ser la comissària del Festival MOT, dedicat a la relació entre l’art i la literatura, edició que, a causa de la situació ocasionada per la COVID-19, s’ha posposat pel 2021.
 

 
A continuació, a la mateixa seu principal del Bòlit, Centre d’Art Contemporani, tindrà lloc la inauguració de l’exposició “BHDD” de Roc Parés (Ciutat de Mèxic, 1968), resultat de la residència que l’artista va realitzar a la Chambre Blanche de Quebec durant la tardor de l’any passat. Paral·lelament, el centre ha convidat al també artista Quelic Berga (Girona, 1980) a realitzar una sessió musical que acompanyarà l’obertura d’aquesta celebració.
 
pares-sala

Per garantir totes les mesures de seguretat necessàries, és imprescindible inscriure’s prèviament a cada esdeveniment enviant un correu a info@bolit.cat o trucant al 972 427 627
Tagged with: , , , , , , , , , , , , ,
Posted in Dia Internacional de l'Art