El pregó de l’artista Fina Miralles donarà el tret de sortida a la novena edició del Dia Internacional de l’Art

La celebració del Dia Internacional de l’Art a Girona i comarques enguany tindrà lloc el cap de setmana del 16, 17 i 18 d’abril i s’inaugurarà amb un pregó a càrrec de l’artista Fina Miralles

El Dia Internacional de l’Art és un esdeveniment coordinat pel Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona, els Serveis Territorials de Cultura a Girona de la Generalitat de Catalunya i Cultural Rizoma, SCCL que neix amb la voluntat d’aglutinar sota un mateix paraigua tota una sèrie d’activitats que programen els diversos agents culturals i artístics que treballen en el marc territorial de Girona i comarques, consultables en el següent enllaç.
 

Com a tret de sortida a aquesta celebració, el Bòlit, Centre d’Art Contemporani, ha convidat a l’artista Fina Miralles a realitzar el pregó inaugural, que tindrà lloc el divendres 16 d’abril a les 18 h al Bòlit_StNicolau. Aquest esdeveniment, a banda d’obrir de manera simbòlica la celebració d’aquesta novena edició del Dia Internacional de l’Art, pretén funcionar com a punt de trobada de la comunitat cultural i artística del territori.
 

Fina Miralles (Sabadell, 1950) és una de les artistes més significatives del panorama nacional dels darrers cinquanta anys. L’any 1972 finalitza els estudis en Belles Arts a la Universitat de Barcelona i realitza la seva primera exposició individual, Sensitiveland. L’any 1974 és l’encarregada de dirigir la programació de la Sala Vinçon de Barcelona i, un any més tard, assumeix la gestió de la Sala Tres de Sabadell. Els seus treballs s’han emmarcat en el si de les pràctiques vinculades a l’art conceptual, el land art i les tendències feministes, tot i que a partir de l’any 1983 abandona el món professional de l’art i inicia una sèrie de viatges per Amèrica Llatina i França que influiran enormement en la seva pràctica. Després d’aquest llarg periple, l’any 1999 s’instal·la a Cadaqués, on actualment viu i treballa, i dona el seu fons al Museu d’Art de Sabadell, que l’any 2001 organitza l’exposició Fina Miralles. De les idees a la vida i, més endavant, l’any 2017, Paraules fèrtils.
 
L’any 2018 és guardonada amb el Premi Nacional d’Arts Visuals que atorga el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts i, recentment, el MACBA dedica una exposició individual a l’artista que, sota el títol de Fina Miralles. Soc totes les que he sigut, repassa i aprofundeix en alguns dels temes crucials abordats al llarg de la seva trajectòria artística.
 

 

Els pregoners de les darreres edicions del Dia Internacional de l’Art

L’any 2017, amb motiu de la cinquena edició del Dia Internacional de l’Art, el Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona va convidar a l’artista Joan Casellas (Teià, 1960) a dur a terme una acció en format de pregó en el marc d’aquesta celebració. Aquesta primera experiència, que va tenir lloc el dissabte 8 d’abril de 2017 a les 16 h al Centre Cultural la Mercè de Girona, va servir per establir una certa tradició en les edicions posteriors, convidant a diverses personalitats vinculades a l’àmbit de la cultura i la creació contemporània a realitzar un acte d’obertura a les activitats programades en el marc de les successives edicions del Dia Internacional de l’Art.
 
L’any 2018 l’encarregat d’obrir aquesta celebració amb el seu pregó va ser el doctor en Història de l’Art Pere Parramon (Girona, 1977), a qui van seguir l’any 2019 el poeta, assagista i crític d’art Vicenç Altaió (Santa Perpètua de Mogoda, 1954) i l’any 2020 la investigadora i comissària Glòria Bosch (Girona, 1955).
 
De cada un d’aquests pregons se’n va fer una edició consultable i descarregable en els següents enllaços:
 
Pregó a càrrec de Joan Casellas (2017)
Pregó a càrrec de Pere Parramon (2018)
Pregó a càrrec de Vicenç Altaió (2019)
Pregó a càrrec de Glòria Bosch (2020)
 

 

Per garantir totes les mesures de seguretat necessàries, és imprescindible inscriure’s prèviament a l’esdeveniment enviant un correu a info@bolit.cat o trucant al 972 427 627
Tagged with: , , , , , , , , , , ,
Posted in Dia Internacional de l'Art