Mar i Muntanya en el Fons Francesc Galí i Portes obertes al taller dels artistes

Ajuntament de Palamós

L’Ajuntament de de Palamós ens convida a celebrar el Dia Internacional de l’Art a través de l’obertura de l’exposició “Mar i muntanya en el Fons Francesc Galí” i amb l’activitat del Cercle Artístic de Palamós

Exposició / obertura de l’exposició “Mar i muntanya en el Fons Francesc Galí
El Llegat Francesc Galí és un fons d’art de l’Ajuntament de Palamós que aplega prop de dos-cents originals, fonamentalment pintures a l’oli i aquarel·les, però també dibuixos, escultures, esmalts i tapissos.
Aquest fons es va nodrir amb les aportacions d’artistes contemporanis que, de manera altruista i desinteressada, varen participar en la iniciativa de retre un homenatge a la figura del poeta i crític d’art Francesc Galí. Aquesta iniciativa l’encapçala el marxant d’art Llucià Vergara i els galeristes Ignasi Cabanas i Carles Sicart, a banda d’altres personalitats del món de l’art i la cultura en agraïment a la tasca desenvolupada al llarg dels seus dies per part de Francesc Galí.
El 1992 l’Ajuntament de Palamós, amb el propòsit d’enriquir el patrimoni de la Vila, s’interessa pel fons Galí i pacta la cessió del Llegat. Des de llavors ençà, any rere any, s’han anat succeint mostres del fons, seleccionades acuradament, inicialment pel Mestre Francesc Galí i d’ençà del seu traspàs el 2006, pel personal de les Àrees de Cultura i Patrimoni.

 

Hi participen els artistes: Joan Abelló, Francisco Benavente Solís, Joan Escoda, Ladis, Victòria Lorenzo, Maite Llongueras, Josep Martínez Lozano, Alfons Oliver, Rafael Romeu, Josep Sarquella i Manuel Siro

 

Obert de dilluns a divendres de 8 a 15 h
Sala d’actes de l’Ajuntament de Palamós
C. Major 56, 1r pis

 

Portes obertes als tallers dels artistes
Portes obertes als tallers de sis artistes plàstics palamosins per tal de conèixer de prop les seves obres en el seu espai i de la seva mà. Ells mateixos ens relataran el seu recorregut, explicaran les tècniques, les raons que els porten a desenvolupar la seva obra… Un viatge pel seu espai creatiu per tal de conèixer una mica més de cadascun d’aquest creadors.

 

Hi participen els artistes: Pere Coll, Martí Colls, Joaquim Comes, Albert Roca, Joan Sarquella i Miquel Torner de Semir

 

Taller dels artistes plàstics:
- Pere Coll
Plaça Murada. Palamós

- Martí Colls
C. Mestral 1. Sant Antoni de Calonge

- Joaquim Comes
C. Espasa 5. Palamós

- Albert Roca
Av. Llibertat 80. Palamós

- Joan Sarquella
C. Astúries 14. Mas Falet. Sant Antoni de Calonge

- Miquel Torner de Semir
C. Carós 10, baixos. Palamós

 

Dissabte 9 d’abril de 17 a 20 h
Palamós

Per a més informació: cercleartisticpalamos@gmail.com