Volverás a Casa_llançament de l’escultura sobre mar.

LOBA Studios

LOBA Studios ens convida a celebrar el Dia Internacional de l’Art a través del viatge de l’escultura ENTE

Volverás a Casa_llançament de l´escultura sobre mar.
L’escultura ENTE viatjarà des de la Costa Catalana cap a les Illes Balears a la primavera 2022.

La base del projecte està formada per la trajectòria d’una escultura flotant (el ´ENTE´) sobre mar. Al voltant d’aquesta acció, Volverás a Casa ens pot arribar a parlar de la nostra condició humana i els dinamismes que això comporta. En aquesta metàfora, l’escultura pot representar al migrant, la falta d’arrelament, mai trobant un veritable port mentre continua flotant aquí per allà sobre les onades. Potentment persistent en el seu desig de moure’s. Proposem una intervenció artística completa que juga conceptualment i visualment amb totes aquestes connotacions del material relacionades amb la història i el present del migrant.

Estem preparant un viatge pilot per fer flotar l’escultura des de La Costa Catalana a la Isla de Mallorca (Baleares), aprofitant els vents i corrents. Treballem amb dos tècnics que el nostre ajuden ha creat un pack tecnològic que es mostrarà a l’escultura. Aquesta instal·lació consta de càmeres, sensors, GPS, gestió sostinguda per un microordinador Raspberry Pi.

Amb aquest model podem enviar l’escultura a embarcar en el seu primer viatge. Un viatge que pot ser representatiu de molt més.

L’escultura flotant, que té el seu origen al projecte En Expansion, obra de l’artista Guillermo Basagoiti Brown, va plena de tecnologia registrant periple sobre el mar. Hem desenvolupat un dissenyador d’un prototip amb IMERIR (Escola d’Informàtica i Robòtica) Perpinyà FR i seguim treballant amb un equip especialitzat.
Com a part essencial del context, hi ha un element narratiu, parlant amb els migrants, els autors vertaders del discurs, per l’antropòloga i artista, Sana López Abellán. Celebrar la diversitat de narratives migratòries és l‟eix d‟aquesta proposta. Aquestes històries es traduiran en peces artístiques també a l’exposició final.

En una de les converses amb migrants a Catalunya ha sortit la frase “un cos per a tots” i creiem que és una descripció encertada al que pretenem comunicar amb el projecte Volverás a Casa.
Club Nautic, L´Estartit, Pg. Maritim S/N
segona setmana d’abril
* depenem de previsions meteorològiques favorables (tramuntana), ja que l’escultura no té cap mena de motor
* el moment exacte s’anunciarà amb 48h d´antelació

Més informació a www.volverasacasa.com