Jornada de portes obertes i visita comentada

Fundació Josep Pla

La Fundació Josep Pla en la celebració del Dia Internacional de l’Art ens ofereix una jornada de portes obertes i una visita comentada a l’exposició en curs
Activitats

Jornada de portes obertes a la Fundació Josep Pla
17/04 de 10.30 a 14.00 i de 16.00 a 19.00 h
C/ Nou, 51 – Palafrugell
 

Visita guiada a l’exposició temporal de fotografia i literatura “Josep Pla vist per Eugeni Forcano”
L’exposició “Josep Pla vist per Eugeni Forcano” mostra una selecció de l’extens reportatge que el fotògraf, Eugeni Forcano (Canet de Mar, 1926-2018), va fer de Josep Pla l’any 1967, en motiu de la celebració del setantè aniversari de l’escriptor.
 
El reportatge fou un encàrrec de la Revista Destino de la qual, ambdós, fotògraf i escriptor, eren col·laboradors habituals i es va publicar en el número 1545 del 18 de març de 1967. Posteriorment, l’any 1996, l’editorial Ausa (Sabadell) va publicar el reportatge en forma de llibre de format gran i tapa dura amb un text introductori de Josep Vergés, l’article de la secció de Pla a la revista Destino, Calendario sin fechas (núm. 1545), traduït al català, “Als setanta anys. Calendari sense dates”, i un text d’Eugeni Forcano, “Josep Pla, vital i expressiu” datat el 1991.
 
L’exposició també mostra una selecció de documentació original (llibres, revistes, manuscrits, telegrames…) que evidencien la relació d’amistat i respecte que van mantenir Pla i Forcano d’ençà del moment de la seva coneixença a finals dels anys seixanta fins a la mort de l’escriptor l’any 1981.
 
17/04 a les 18 h a la Fundació Josep Pla
C/ Nou, 51 – Palafrugell
 

En cas de restriccions, es proposa la visita lliure a l’exposició

 

Més informació:
Web de la Fundació Josep Pla