Visita comentada a l’exposició “Art i Exili. Artistes de l’exili català del 1939”

MUME, Museu Memorial de l’Exili (MUME)

Per a la celebració del Dia Internacional de l’Art, el Museu Memorial de l’Exili (MUME) en col·laboració ens ofereix una visita guiada a l’exposició en curs.
Activitats

Visita comentada amb el comissari, Enric Pujol i Casademont, a l’exposició “Art i Exili. Artistes de l’exili català del 1939”.
El gran èxode del 1939, motivat pel triomf franquista en la Guerra Civil, tingué un gran impacte a Catalunya. Afectà a desenes de milers de persones. Els artistes no en van ser una excepció.
L’exposició “Art i exili. Artistes de l’exili català de 1939” és una mostra comissariada per l’historiador Enric Pujol que explora els fons propis del MUME i del Museu de l’Empordà, concretament la donació d’Abelard Fàbrega del Museu de l’Empordà de Figueres i el fons Josep Navarro del Museu Memorial de l’Exili.
Amb aquesta doble exposició es volen buscar nous punts de vista en el món de l’art realitzat a l’exili. Es vol conscienciar del gran llegat existent en el món dels creadors exiliats republicans en la configuració de l’art del segle XX.
Amb obres de Pompeu Audivert, Pere Calders, Avel·lí Artís Gener (“Tísner”), Francesc Camps Ribera, Marcel·lí Porta, Enric Climent i Antoni Sbert Callao.
 
05/09 a les 11h. al MUME, Museu Memorial de l’Exili
Carrer Major, 43-47 (La Jonquera)

 
Més informació:
Web del MUME