Portes obertes a l’exposició “Josep Pla vist per Eugeni Forcano”

Fundació Josep Pla

La Fundació Josep Pla en la celebració del Dia Internacional de l’Art ens ofereix una jornada de portes obertes a l’exposició en curs
Activitats

Visita gratuïta (portes obertes) a l’exposició de fotografia “Josep Pla vist per Eugeni Forcano”
L’exposició “Josep Pla vist per Eugeni Forcano” mostra una selecció de l’extens reportatge que el fotògraf Eugeni Forcano (Canet de Mar, 1926-2018) va fer de Josep Pla l’any 1967, en motiu de la celebració del setantè aniversari de l’escriptor.
El reportatge fou un encàrrec de la Revista Destino de la qual, ambdós, fotògraf i escriptor, eren col·laboradors habituals i es va publicar en el número 1545 del 18 de març de 1967.
Posteriorment, l’any 1996, l’editorial Ausa (Sabadell) va publicar el reportatge en forma de llibre de format gran i tapa dura amb un text introductori de Josep Vergés, l’article de la secció de Pla a la revista Destino, Calendario sin fechas (núm. 1545), traduït al català “Als setanta anys. Calendari sense dates”, i un text d’Eugeni Forcano, “Josep Pla, vital i expressiu” datat el 1991.
L’exposició també comptarà amb una mostra de documentació original (llibres, revistes, manuscrits, telegrames…) que evidencien la relació d’amistat i respecte que van mantenir Pla i Forcano d’ençà del moment de la seva coneixença a finals dels anys seixanta fins a la mort de l’escriptor l’any 1981.
Fundació Josep Pla amb la col·laboració de la Casa Museu Lluís Domènec i Montaner de Canet de Mar.

 
05/09 de 10 a 13h i de 17 a 20.30h i 06/09 de 10 a 13h a la Fundació Josep Pla
C/ Nou, 51 – Palafrugell
 

Més informació:
Web de la Fundació Josep Pla