Exposició “Les arecàcies” de Marta Negre

Museu de la Mediterrània

Per a la celebració del Dia Internacional de l’Art, el Museu de la Mediterrània ens convida a visitar l’exposició en curs a l’Espai Montgrí
Exposicions

«Les arecàcies» de Marta Negre

L’exposició “Les arecàcies” de Marta Negre dóna el tret de sortida al nou cicle d’art contemporani del Museu de la Mediterrània que, sota el títol de Desplaçaments. Ressonàncies contemporànies, proposa a una sèrie d’artistes treballar elements relacionats amb l’especificitat del mateix museu, posant en joc part del seu fons d’obra i del seu arxiu documental.

Les palmeres que encara perviuen al pati de Can Quintana, seu del Museu de la Mediterrània, actuen com a detonador per iniciar una recerca al voltant de la història de l’edifici i de la família que el va habitar. Un procés que ens portarà a una reflexió entorn d’un moment històric i vivencial concret, que coincideix amb el naixement dels nacionalismes, la desfeta definitiva de l’imperi espanyol, l’aparició de les lluites socials i de la revolució industrial.

L’exposició resultant, «Les arecàcies» -nom amb el qual també es designa la família de les palmeres-, conjuga tota una sèrie de gestos que posen de manifest totes aquestes qüestions i que exemplifiquen d’una manera molt clara el creixent interès que evidencia l’artista en les seves darreres produccions per la història i la memòria que contenen els objectes i els llocs.

Paral·lelament a aquesta exposició, la Sala de Torroella de Montgrí acull una petita mostra de “Pedra, paper, tisora”, un projecte anterior de la mateixa artista.
 
4 i 5/09 de 10 a 13.30 h i de 17 a 20 h i 06/09 de 10 a 13.30 h
Espai Montgrí. Museu de la Mediterrània
C. d’Ullà, 27-31 | 17257 Torroella de Montgrí
 
04 – 06/09 de 17 a 24 h
La Sala de Torroella de Montgrí
Carrer Codina, 28 | 17257 Torroella de Montgrí

 
Més informació:
Museu de la Mediterrània