poster_dia_internacional_2016

Dia Internacional
de l’Art (2016)

Dissabte 16 i diumenge 17 d’abril de 2016

Més d’una seixantena d’activitats artístiques i culturals conformaran la programació de la quarta edició del Dia Internacional de l’Art, que tindrà lloc els dies 16 i 17 d’abril a Girona i comarques.
 
L’efemèride commemora el naixement d’un dels artistes més emblemàtics i multidisciplinaris del renaixement, Leonardo da Vinci, el 15 d’abril de 1452. L’any 2011, la UNESCO (Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura) declarava aquesta data, 15 d’abril, com el Dia Internacional de l’Art amb el propòsit d’apropar el món de les arts visuals als ciutadans. Aquesta efemèride internacional es rememora a diverses ciutats i països, però a Catalunya només se celebra, i cada any amb més intensitat, a Girona.
 
Amb aquesta mateixa intenció neix la proposta que des de fa ja quatre edicions el Bòlit llança als diferents agents artístics (institucions, associacions, col·lectius i artistes) convidant-los a desplegar una programació multidisciplinària d’activitats.
 
Amb la finalitat comuna d’emplenar els carrers del territori d’art i de cultura en aquesta gran festa mundial, s’ha organitzat un ampli i divers programa d’activitats, gratuïtes i aptes per a tots els públics, com itineraris d’art, propostes gastronòmiques, projeccions, xerrades, exposicions, jocs.
 
Aquesta iniciativa és promoguda i coordinada pel Bòlit, Centre d’Art Contemporani de l’Ajuntament de Girona en col·laboració amb entitats, associacions, institucions i artistes de Girona i comarques i compta amb el suport i compta amb el suport de la Diputació de Girona i dels Serveis Territorials de Cultura a Girona de la Generalitat de Catalunya.